Over Heel Holland Bakt

Over Heel Holland Bakt

Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland?

In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op. Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland?

Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, en van brood tot hartige taart.

Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off.

Martine Bijl presenteert Heel Holland Bakt. Zij is tijdens het programma de grote steun voor de kandidaten in hun strijd om de titel van beste amateurbakker van Nederland.

De jury bestaat uit meester patissier Robèrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden. Alle creaties van de amateurbakkers worden door dit kritische en perfectionistische duo beoordeelt.

Jury > Robèrt van Beckhoven
Jury > Janny van der Heijden

Uitzending

Serie 2
Vanaf zomer 2014
(Nog geen exacte uitzenddatum bekend)

Serie 1
Vanaf 5 juni 2013
20.30 uur, Nederland 1
(8 afleveringen)

“Ik ben heel trots dat MAX dit programma ook in Nederland mag maken. Nederland heeft een zeer rijke baktraditie van Fries suikerbrood tot Brabantse worstenbroodjes. Uiteindelijk willen we heel Nederland aan het bakken krijgen”, aldus MAX-directeur Jan Slagter.

Social media cookie vereist voor Add this: Cookies instellen