
De lekkerste recepten met appel
In Nederland heb je het perfecte klimaat om appels te telen. Ieder jaar groeit hier ongeveer 300 miljoen kilo aan appels! Misschien heb je zelf ook wel een appelboom in de tuin staan. Van knapperig en zuur, tot zacht en zoet. De keuze is reuze. In het najaar is het de tijd om appels te plukken en er dan – zoals het een echte bakkermakker betaamt – een overheerlijk baksel mee te maken. Inspiratie nodig? Hebben wij voor je!
Klassieke appeltaart
De klassieke appeltaart blijft onze favoriet allertijden. Kan je oma’s handgeschreven recept niet meer ontcijferen? Ga dan voor de taart van Evert! Net zo lekker, en heel makkelijk om te maken. Warm uit de oven en met een flinke toef slagroom, is hij het allerlekkerst. Tips nodig voor een perfecte appeltaart? Klik dan even verder.
Klassieke appeltaart bakken 9 Tips voor de perfecte appeltaart
Apple Cinnamon Rolls
De cinnamon roll is een Zweeds koffiebroodje. In Zweden heeft deze lekkernij – Kanelbulle, zoals ze hem daar noemen – zelfs een eigen feestdag. Dan moet het wel lekker zijn! In dit recept voegt Gwenn een aantal appels toe aan het gebakje voor een bijzondere twist. En daarmee wordt het opeens een baksel dat super goed past bij de winter.
Oliebollen met appel
Nu de winter voor de deur staat, duurt het niet lang meer tot ook de feestdagen om de hoek komen kijken. Het bekendste oudjaarsgebakje is natuurlijk de oliebol. Deze heerlijke variant maak je onder andere met appel. Daarom is dit een ideale toevoeging aan deze lijst! Poedersuiker klaar? Strooien maar!
Appel-vanille taart
Als je fanatieke wintersporter bent, zal de combinatie appel en vanille je vast bekend voorkomen. Een favoriet op de piste is natuurlijk de apfelstrüdel met warme vanillesaus. Narcis maakt van die combinatie een lekkere taart, waar je weer helemaal warm van wordt in deze koude tijden. Hij bevat natuurlijk appels, maar ook amandelen en abrikozenjam. De zon gaat spontaan schijnen als je hem op tafel zet!
Oma’s appelbollen
Ook lekker voor in de winter zijn natuurlijk appelbollen. In dit recept laat Robèrt je zien hoe je ze moet maken. Het is niet moeilijk: je moet de appel inpakken in een laagje bladerdeeg. Zo kun je alvast oefenen met het inpakken van cadeautjes voor tijdens de feestdagen. Maak deze appelbollen extra lekker door ze te serveren met een vanillesaus.
Appel karamel spiegeltaart
Deze taart is speciaal voor iedereen die zijn vingers aflikt bij karamel. Appels zijn natuurlijk échte najaarsvruchten en karamel is altijd een goed idee. Evert maakt deze taart met Bretonse zandkoek, gekarameliseerde appels, karamel slagroom en een spiegelglazuur van karamel. Kortom: een perfecte taart voor zoetekauwen onder ons.
Appel en spijs tarte tatin
Een tarte tatin is officieel een appeltaart, maar dan op zijn kop. Tegenwoordig kom je een tarte tatin met heel veel verschillende soorten vullingen tegen. Bij dit recept van Anouk blijven we bij de originele betekenis. Met veel appels kan dit niet anders dan een goed gevulde taart worden.
De Naked Apple Pie
De Naked Apple pie van Kim is een heerlijk romige appeltaart zonder jasje. Het Moskovisch biscuit wordt gecombineerd met een lekker kruimeldeeg en afgewerkt met mascarponeroom en banketbakkersroom. Samen met de appels is dat zó lekker, dat je ervan blijft eten.
Makkelijke appelflappen
Appelflappen zijn bijna net zo bekend als de appeltaart. Een heerlijk bladerdeeg gevuld met appels. Deze appelflappen zijn erg makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens suikervrij! Ideaal voor rondom de feestdagen en heel leuk om met kleine bakkermakkers te maken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.