Terug

De reactie van Guido

"Als ze hadden gezegd, we doen er gelijk nog een seizoen achteraan, had ik misschien wel vriendelijk bedankt, haha."

Guido

De reactie van Guido

Het Rijkdsmuseum door Guido

“Heel Holland Bakt vind ik een uitzonderlijk positief en vrolijk programma. Ik had me al eerder opgegeven, maar kon toen niet meedoen. Eigenlijk trok het hele tv-aspect me niet zozeer, maar het leek me zo leuk om na te denken over de opdrachten en om mooie dingen te bakken.”

Jong geleerd

“Ik bak al van kleins af aan. Mijn moeder was heel goed in het decoreren van taarten vroeger, zij kocht vanuit Amerika spullen en bakbladen. In die bakbladen stond hoe je de mooiste ‘decorations’ kon maken. Mijn oma maakte altijd alles zelf. Ik kwam dus al jong met bakken in aanraking.”

 

Een gezin en 2 banen

Witte chocolade-frambozentaart van Guido

“Het was erg lastig om Heel Holland Bakt te combineren met mijn drukke leven. Iedereen heeft het overleefd, hoor. Maar de combinatie van een klein kindje thuis, een huishouden, meer dan fulltime werken, ’s avonds oefenen en in het weekend bakken, was wel pittig.

Ik vergiste me erin hoeveel tijd het kostte om alle opdrachten uit te werken en op te schrijven. Dat deed ik op zondag- of maandagavond. En dan moest ik al weten wat ik ging maken, dus dan moest ik ook oefenen. Ik heb een dochter van 1,5, die moest eerst naar bed zijn. Dan ben je al moe, dus dat was wel even op de tanden bijten, zeker omdat je daarna nog alle afwas moest doen.”

 

Super veel plezier

Guido tijdens de finale

“Als ik van tevoren had geweten hoe zwaar het was, had ik toch meegedaan. Die 8 weken zijn gelukkig wel te overzien. Maar als ze hadden gezegd, we doen er gelijk nog een seizoen achteraan, had ik misschien wel vriendelijk bedankt, haha. Ik kijk met super veel plezier terug op mijn deelname! Het was een ontzettend leuke groep mensen en ik heb heel erg veel geleerd.”

Meer over Guido

Tijdens de opnames van Heel Holland Bakt redde dierenarts Guido een ringslang terwijl zijn baksel in de oven stond. Lees het hele verhaal!

Meer weten over Guido?

Woensdag 26 oktober 2016 is Guido te gast in Smaakt naar meer.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.