Terug

Dit zijn de baktrends van 2020!

Waarmee ga je het komende jaar nou écht de show stelen? We zetten de nieuwste trends voor je op een rij.

Dit zijn de baktrends van 2020!

Dit zijn de baktrends van 2020!

2019 loopt op zijn einde, we maken ons op voor een nieuw jaar. En het jaar start meteen goed met nog 6 afleveringen van Heel Holland Bakt voor de boeg. 6 zondagen grappen en grollen van André, de mooiste spektakelstukken, kritische proeverijtjes van Janny en Robèrt en fanatieke kandidaten. Een nieuw jaar betekent ook nieuwe taarten, nieuwe koekjes en nieuwe cakerecepten. Waarmee ga je het komende jaar nou écht de show stelen? Wij hebben de baktrends van 2020 voor je op een rij gezet!

 

Donuts

Donut-wand

In Amerika worden jaarlijks meer dan 10 miljard donuts gegeten en die trend is langzaam aan het overwaaien naar Nederland. Dat is niet heel gek, want de donut is bedacht door Nederlandse Amerikanen. Dit zoete, gefrituurde broodje lijkt een beetje op de oliebol en heeft meestal een gat in het midden. Het leuke aan donuts is, dat je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten met het versieren ervan. Jam, chocolade, glazuur of zelfs nog uitbundiger in alle kleuren van de regenboog. Door het gat in het midden kun je donuts hangend presenteren. We hebben zelfs al een paar huwelijken gezien waarbij de bruidstaart is ingewisseld voor een donutwand. Iets voor jou? Ga het komende jaar dan aan de bak met donuts!

 

Zoete tapas

Zoete tapas

Het komende jaar zal je vaker kleine gebakjes, taartjes of zoete tapas op tafel zien staan. Tapas zijn oorspronkelijk Spaanse aperitiefhapjes die worden genuttigd bij een drankje. Maar als zoet hapje kunnen ze natuurlijk ook prima bij de borrel, high tea of als toetje. Feestelijk op tafel en bovendien leuk om verschillende smaken te kunnen proeven. Aan de slag met zoete tapas? Probeer bijvoorbeeld eens Robèrts Spaanse churros cups.

Churros cups bakken

 

Vegan

Vegan kokosmakronen

Een trend die al een poosje aan de gang is en die in 2020 voorgezet zal worden, is vegan bakken. Steeds meer mensen gaan bewuster eten en denken na over de impact van hun baksels op het milieu. Ook zonder roomboter, eieren en melk kun je de heerlijkste dingen uit de oven toveren. Inspiratie nodig? Kijk hier tussen onze vegan bakrecepten.

Bak vegan kokosmakronen

 

Allergievrij

Lactose-intolerantie, glutenallergie of allergisch voor ei? Je hoeft niet langer al het lekkers te laten staan, want er komen steeds meer allergievrije gebakjes en allergievrije recepten bij. Die trend zet zich in 2020 lekker voort. Hoera! Ook als je geen allergie hebt, is dit het proberen waard, want er zitten fantastische recepten tussen. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met onze glutenvrije brownies. Of wat dacht je van deze gluten- en lactosevrije chocoladetaart?

Bak de glutenvrije brownies

 

Bak de gluten- en lactosevrije chocoladetaart

 

Bakken met groenten

Pompoentaart

Vegan, allergievrij en meer groenten. Ook deze hoort thuis in het rijtje bewustwording. We kennen natuurlijk allemaal de bekende worteltaart, maar ook met pastinaak, bietjes of pompoen kun je heel lekker bakken. Bakken met groenten wordt steeds populairder en dat gaan we in 2020 terugzien. Ook proberen? Deze Pumpkin spice pompoentaart van Anna laat je hart sneller kloppen.

Aan de bak met groente

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.