Terug

Test jezelf

5 ingrediënten die iedere potentiële Heel Holland Bakt-kandidaat bezit!

annemarie_robert_2016HHB0436_768_432

Doe de zelftest! Ben jij een geschikte kandidaat?

Geef toe, ook jij droomt er wel eens van: meedoen aan Heel Holland Bakt. Nadat je Janny en Robèrt aflevering op aflevering hebt verbaasd met de beste baksels, bereik je de finale. Daar komt alles samen, want het laatste spektakelstuk is jou op het lijf geschreven. Je loopt met je beste taart ooit richting jury en… Dan word je wakker. Je vertelt jezelf dat meedoen aan Heel Holland Bakt eigenlijk niets voor jou is en gaat over tot de orde van de dag.

Zonde! Want wáárom is de baktent niets voor jou? Ben je niet stressbestendig genoeg? Twijfel je aan je bakkennis? Check dan met deze test of je twijfels gegrond zijn. Spoiler: het zou zo maar eens kunnen dat je over 3 minuten geen enkel excuus meer hebt om je niet in te schrijven.

 

1 ons bakervaring

Dikke kans dat je dit ingrediënt al bezit, want anders was je hier waarschijnlijk niet geweest. Bak je graag? Dan bak je waarschijnlijk ook vaak. Zijn er recepten die je (al bijna) uit je hoofd kent, weet je het verschil tussen basterd- en kristalsuiker en begrijp je waarom het gevaarlijk is om vers fruit door je cakebeslag te doen? Mooi. Dan kun je door naar het volgende ingrediënt.

 

Een snufje stressbestendigheid

Een snufje. Dat is niet veel, denk je nu. Klopt! Het is fijn als je een klein beetje stressbestendig bent, maar ten alle tijden koel blijven is geen voorwaarde. Ja, je moet binnen een bepaalde tijd een baksel opleveren. Toch zijn de deadlines die Janny en Robèrt opleggen niet onredelijk. En je medekandidaten hebben te maken met dezelfde druk.

 

6 ml. Productkennis

Productkennis is belangrijk. Een beetje bakker gebruikt de appetijtelijkste appels voor zijn appeltaart en kijkt verder dan de gebruikelijke smaakcombinaties. Gis jij nog naar de werking van gist? Stop dan nu met lezen. Weet je wél wat gist met je beslag doet, dan zit je gebakken en rijs je met een gerust hart door naar het volgende ingrediënt.

 

10 gr. Bakvertrouwen

Een onbekende tent, een vreemde oven en spullen die niet van jou zijn: eng! Ook hier geldt: ook je medebakkers staan in een voor hen vreemde omgeving. Om bakvertrouwen te kweken kun je een keer bij een vriend, buur of familielid aan de bak gaan. Als dit je goed afgaat, ben je in de HHB-tent waarschijnlijk ook prima op je plek. Bijkomend voordeel: het is gezellig én je hoeft zelf niet op te ruimen.

 

1 kg. Bakplezier

Het aller-, aller- belangrijkste ingrediënt. Bakplezier is de room in de hoorn, de wortel in de worteltaart, of kaneel over een appel: onmisbaar.
We gokken dat ook dit ingrediënt bij jou aanwezig is, want anders had je niet tot hier gelezen.

 

Klaar? Bakken maar!

Zijn bovenstaande ingrediënten jou niet vreemd? Dan zit je gebakken! Je kunt je nu met een gerust hart inschrijven voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Niemand heeft gezegd dat een eitje zou worden. Maar hé, wie niet waagt…

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.