Terug

Emma maakt een Christmas cognactaart

'Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar!'

Emma

Emma is dol op kerst

Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar! Ik kan er het hele jaar naar uitkijken en wanneer het dan eindelijk zover is, ga ik helemaal los. Ik sta als eerste in de rij om de mooiste boom uit te kiezen en daarna is het een hele maand volop genieten wat mij betreft! Overal lichtjes, prachtige versierde straten, de lieve mensen om me heen en natuurlijk… het heerlijke eten en zelfgemaakte baksels. Want wat is er nou leuker dan met de feestdagen een prachtige taart neer te zetten voor de mensen van wie je houdt?!

Deze extravagante chocoladetaart met espresso, cognac en macarons liegt er niet om! Het is een echte blikvanger. Hij schittert, glimt en zal op een mooi versierde tafel zeker de show stelen. Bovendien smaakt hij ook nog eens heerlijk. Want, laten we eerlijk zijn, dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Het leuke van deze taart is dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Ik geef je het volledige recept inclusief de toeters en de (kerst)bellen. Uiteraard kan je die ook achterwege laten. De chocoladetaart (al dan niet met botercrème) is al verrukkelijk op zichzelf en zal je gasten zeker niet teleurstellen.

Maar als je dan toch bezig bent, en net dat extra beetje glamour aan je taart wilt geven, dan zou ik het zeker aanraden om all out te gaan. Het is tenslotte kerst!

Nog een paar laatste opmerkingen en dan is het tijd om te bakken!

 

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dan krijg je een veel mooier eindresultaat.
  • Ik heb voor het recept cognac gebruikt, maar je kan er prima een likeur of whisky voor in de plaats gebruiken.
  • Tip! Ik houd altijd wat beslag achter en maak daar dan een paar cupcakes van. Op die manier weet ik of de taart gelukt is voordat hij wordt aangesneden op het moment suprême.

Bekijk het recept van mijn Christmas Cognactaart

Heel veel bakplezier! En ik zie graag de foto’s van jullie creaties graag tegemoet.

Dikke kerstknuffel, Emma

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.