Terug

Emma neemt afscheid

De eerste keer dat ik in de baktent stond vond ik dat heel surrealistisch, het was als een droom die werkelijkheid werd.

Emma

Emma neemt afscheid

Vorig jaar heb ik me ook opgegeven voor Heel Holland Bakt. Toen was ik er nog niet klaar voor en was het meer een grapje. Met dit seizoen wist ik, ik ga ervoor en zet mijn tanden erin.

 

Zenuwachtig

Emma

“De eerste keer dat ik in de baktent stond vond ik dat heel surrealistisch, het was als een droom die werkelijkheid werd. Je bent op een plek die je altijd op televisie ziet en ineens sta je er zelf. Met het opnemen tijdens de bakdagen, gierden de zenuwen door mijn lijf. De camera’s wenden voor mij snel, maar aan het beoordelen van de jury kon ik niet wennen. En hoe verder je komt, hoe spannender het wordt!”

Karamel

“Het moeilijkste vond ik de tijdsdruk. In de tent lukte het bijvoorbeeld, met name bij de technische opdrachten, vaak niet om mijn baksels mooi af te werken. Ik weet dat dat thuis wel lukt wanneer ik meer tijd heb. En het scheelt natuurlijk ook wanneer je van tevoren weet wat je moet maken en hoe het eruit moet komen te zien. Dat wist ik bij de technische opdrachten vaak niet. Dat vond ik erg lastig!”

 

Naar huis

“Met de eclairs ging het in de halve finale mis. Ik had het idee om koek uit te snijden in de letters HHB en de eclairs daarop te plakken, dat lukte niet. Ook mijn signatuuropdracht was niet heel erg goed. Mijn Pavlova was helaas te zoet. Ik vond het daarom niet meer dan logisch dat ik de tent moest verlaten. Mijn medebakkers waren beter, dus zij verdienen het om in de finale te staan. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik de finale niet heb gehaald, maar ik heb er vrede mee. Ik ben super blij met de vierde plaats.”

Nieuwe vrienden

Emma

“Het allerleukste vind ik dat ik haast niets heb hoeven missen. Ik heb 7 weken lang in de tent gestaan en heb dus bijna alles mogen meemaken en ervaren. Het was een fantastisch avontuur om mee te doen aan Heel Holland Bakt, ik had het echt niet willen missen! Ik heb ontzettend veel geleerd, onwijs veel lieve mensen ontmoet en heb er als kers op de taart 7 nieuwe vrienden en 2 bak-mama’s bij!”

Smaakt naar meer

Woensdag 19 oktober is Emma te gast in Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

Meer weten over Emma?

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.