Terug

Francis kijkt terug op haar deelname

"Vanaf het moment dat ik mocht meedoen ging ik voor de finale. Maar elke keer als ik door was overviel het me toch."

Francis

Francis kijkt terug op haar deelname

“Ik ben altijd al groot fan geweest van Heel Holland Bakt. Vanwege mijn Australische afkomst achtergrond kijk ik heel graag naar The Great Australian Bake Off. Daar bakken ze in een schuur, maar er zijn veel overeenkomsten met Heel Holland Bakt en de opdrachten. Ik ben groot fan van de presentatoren. Maggie Beer en Matt Moran zijn 2 van mijn bak- en culinaire idolen!”

 

Verrassend

Morning Tea ath the Harbour door Francis

“Vanaf het moment dat ik mocht meedoen aan Heel Holland Bakt, ging ik voor de finale. Maar elke keer als ik door was overviel het me toch. Ik ben maar een thuisbakker, dus het was elke keer weer een verrassing. Eén van mijn grote missers in het programma was het brood. Die had ik thuis wel goed gebakken, maar tijdens de opnames ging het niet zoals geoefend.  Want zoals vaker gezegd is, alles is anders in de tent! En dan hebben we het nog niet eens gehad over mijn Algerijnse koekjes…”

 

Flink oefenen

“Een aantal opdrachten had ik nog nooit eerder gemaakt. Thuis heb ik dan ook tot in den treure geoefend. Ik heb nachten gehad dat ik om 2 uur naar bed ging en om 6 uur weer op stond, zodat ik nog iets kon maken voordat ik naar mijn werk ging. Dat was heel intensief en daar komt bij dat ik perfectionistisch ingesteld ben. In de tijd dat ik bezig was met de opnames is de rest van mijn leven zo’n beetje langs me heen gegaan. Gelukkig heb ik een gezin die mij heel erg ondersteunde.”

 

De finale

“De finale was erg spannend! Ja, Annemarie is een hele sterke bakker. Ik had misschien over meer technieken moeten nadenken, dan had ik wellicht anders gebakken. Maar ja, achteraf is het makkelijk praten. Ik was in ieder geval wel blij met mijn kasteel! Vanaf het begin zei ik: ‘Annemarie zou wel eens kunnen winnen’. En dat klopte inderdaad.”

 

Genoten

Francis

”Ik heb met ontzettend veel plezier meegedaan aan Heel Holland Bakt. Iedereen was behoorlijk moe na de opnames, maar ik vond het vooral erg dat het afgelopen was! Het was zo’n grote leerschool en dan is het voorbij. Het was een genot om met de productie, crew, jury en André te werken. Je merkt dat de mensen plezier hebben in wat ze doen en dat gaf ons als deelnemers een warme douche. Het was allemaal een hele belevenis en ik heb intens genoten!”

 

Meer over Francis

Meer weten over Francis?

Woensdag 26 oktober 2016 is Francis te gast in Smaakt naar meer.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.