Terug

Janny en Robèrt blikken terug

Hoe kijken de juryleden terug op de opnamedagen, de opdrachten en de baksels?

Janny en Robèrt

Janny en Robèrt blikken terug op seizoen 4

We kunnen het bijna niet geloven: het vierde seizoen is alweer voorbij. Annemarie mag zich na een stevige finalestrijd ‘De Beste Thuisbakker van Nederland’ noemen. Terwijl André de laatste stukjes taart opeet en de confetti wordt opgeruimd, blikken we met Janny en Robèrt terug op het afgelopen seizoen.

 

Met welk gevoel kijken jullie terug op dit seizoen?

André, Janny en Robèrt

J: Het was een heerlijk seizoen. Natuurlijk miste ik Martine maar André heeft haar fantastisch vervangen en heeft zich zo enorm goed ingeleefd in zijn rol!

R: Ik heb genoten van dit mooie seizoen en de goede sfeer, de mooie opdrachten, de ontzettend fijne club kandidaten. En ook van de drie-eenheid die Janny, André en ik met elkaar vormden.

 

Wat is jullie favoriete onderdeel van de opnamedagen?

J: Haha het proeven… Ja, ik kan daar toch geen genoeg van krijgen.

R: Het leukste vind ik de technische opdracht. Omdat Janny en ik daar niet bij zijn, vind ik het altijd weer spannend om te zien wat de kandidaten ervan gebakken hebben. Het is elke keer weer een verrassing hoe ze de ‘puzzel’ opgelossen.

 

Wat vonden jullie de leukste opdracht?

Janny en Robèrt

J: Dat is moeilijk kiezen. Misschien wel de dômes uit de finale. Je voelde de spanning, het willen onderscheiden, de prachtige creaties… Het eindresultaat was bij alle finalisten prachtig.

R: Ik vond het thema bladerdeeg een hoogtepunt. Dit komt omdat bladerdeeg maken echt heel erg moeilijk is. Ik vind het, als het goed is gemaakt, een van de lekkerste dingen. Heel erg leuk om te zien hoe de kandidaten zich door de opdrachten heen hebben gebikkeld.

 

Welke baksels waren erg lekker?

J: Wat ik ongelooflijk knap vond waren de geweldige spekkoeken van Annemarie en van Francis. Om binnen de tijd en binnen zo’n toch bijna vaststaand recept zo’n geweldige eigen invulling te geven. Technisch, visueel, smaak. Alles klopte!

R: De hartige bladerdeeghapjes van Alper. De dobos taart van Manuela was ook echt overheerlijk. Annemarie heeft mij verrast met haar overheerlijke zandkasteel. Francis had op haar beurt met haar Sydney Opera house zulke lekkere smaken neergezet. Tot slot vond ik alle sloffen ook heel erg lekker.

 

Welke baksels bleven bij omdat ze, ondanks goede bedoelingen, niet zo geslaagd waren?

J: Die arme Dagmar. Haar tulband mislukte in de eerste aflevering. Zo verschrikkelijk als er iets zo absoluut misgaat voor het oog van heel Nederland. Gelukkig kon ze in ‘Smaakt naar meer’ laten zien hoe hij eigenlijk bedoeld was. Dat zag er heerlijk uit!

R: De kandidaten hebben vaak erg originele en creatieve recepten maar door verschillende redenen lukt het niet om dat eindresultaat goed neer te zetten, heel jammer. Voorbeeld daarvan is de schuimtaart van Guido en de molentjes van Manuela. Als deze goed waren uitgevoerd waren dat echt toppers geworden.

 

Welke spannende momenten staan jullie nog goed bij?

Heel Holland Bakt tent 2016

J: De moeilijkste momenten vind ik als we iemand naar huis moeten sturen. Dit is altijd zo rot, het liefst wil je dat er niemand naar huis moet.

R: De finale natuurlijk. Dit seizoen vond ik de finale uitzonderlijk spannend omdat Francis, Annemarie en Guido heel erg dicht bij elkaar stonden.

 

Janny, hoe houd je het vol op die hoge hakken?

J: Hahaha. Heel soms schop ik ze tussentijds even uit…

 

Wat gebeurt er met alle taart die over blijft?

R: Op de set lopen er ongeveer 45 mensen aan crew rond; cameramensen, de redactie, producers en afwassers, enzovoort. Dus die taartjes komen eigenlijk altijd wel op. Als er dan nog iets over is nemen de kandidaten het mee naar huis.

 

Heb je tips voor thuisbakkers die zich willen aanmelden voor 2017?

Overzicht Heel Holland Bakt 2016

J: Jazeker. Zorg dat je de basis goed onder de knie hebt. Kennis helpt je echt op de moeilijkste momenten. Bijvoorbeeld wanneer je in de tent onder tijdsdruk staat, wanneer er onverwachts iets mis gaat of tijdens de technische opdrachten.

R: De beste voorbereiding is toch wel het oefenen onder tijdsdruk, denk ik. Dat blijkt vaak de grootste vijand.

Wil jij je aanmelden voor 2017?

Denk jij dat een Heel Holland Bakt-schort je niet zou misstaan? Meld je aan als kandidaat voor 2017!

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.