Terug

Manuela bakt brood

Wat eet je tijdens carnaval en op Valentijnsdag?

Manuela

Manuela kijkt uit naar carnaval en Valentijnsdag

In februari staat carnaval weer voor de deur. Tussen alle feesten en verkleedpartijen door heb je natuurlijk weinig tijd om eten klaar te maken. Laat staan gezond eten.

Daarom geef ik je een recept voor bierbostelbrood. Bierbostelbrood is namelijk supergezond brood met heel veel vezels. In dit recept krijgt het brood de tijd om zich te ontwikkelen. Dat komt de smaak van het brood ten goede en is ook nog eens gunstig voor de vertering en opname van alle voedingsstoffen. Combineer een paar sneetjes met wat verse soep en je bent klaar voor de carnaval! Let er hierbij wel op dat er lekker veel groente in de soep zit. Als tussendoortje zijn de worstenbroodjes natuurlijk ook lekker.

Bierborstelbrood

Het bierbostelbrood kun je natuurlijk ook voor je geliefde maken tijdens Valentijnsdag. Als je echt met een origineel cadeau wilt komen, is het hartvormige bierbostelbrood een goede aanrader. Besmeer het brood met tapenade en eet hem samen met je geliefde onder het genot van een wijntje op. Romantischer kan bijna niet!

Bierbostel is het afvalproduct van bierbrouwen. Dit ingrediƫnt kan je dus halen bij een (lokale) bierbrouwer. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen voorhanden is, dus heb ik een alternatief bedacht. Je kunt namelijk ook geweekte gemengde zaden gebruiken. Denk hierbij aan zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad en maanzaad.

Eet smakelijk! Liefs, Manuela

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.