
Proteïne fluff is super makkelijk te maken, met weinig ingrediënten. En je kunt er ook nog eens eindeloos combinaties mee maken. Dit eiwitrijke tussendoortje is lekker luchtig, bijna schuimachtig. Dat komt omdat in het mixproces veel lucht wordt toegevoegd. Dat maakt hem dus zo lekker fluffy!
Doet dit je ook denken aan Haagse bluf? Dat lijkt er best wel op, maar Haagse bluf bevat suiker en is wat minder gezond. Naast een lekkere grote hap, is proteïne fluff nou echt een verwennerijtje. Het is een perfect verantwoord tussendoortje: laag in calorieën, hoog in eiwitten. Het geeft je voor langere tijd een vol gevoel. Daarnaast zijn de eiwitten goed voor je spieren. Ze zorgen voor spierherstel en -opbouw. Het ideale eiwitrijke tussendoortje.
Toe aan meer proteïne in je leven?
Proteïne toevoegen doe je zo!
Zo maak je proteïne fluff
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 100 milliliter melk(vervanger)
- 150 gram bevroren fruit
- 150 gram ijsblokjes
- 15 gram eiwitpoeder (1 scoop)
- Eventueel wat honing
Zo maak je het:
- Zorg dat je fruit goed bevroren is.
- Stop het bevroren fruit samen met de ijsklonten in de mixer.
- Voeg langzaam de melk toe.
- Mix minimaal 5 minuten, tot maximaal 10 minuten.
- Eet de fluff direct op, als je hem te lang laat staan zakt je fluff in.
Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, en dus genieten van veel verschillende varianten proteïne fluff! Ook met het eiwitpoeder kun je natuurlijk variëren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.