Over Heel Holland Bakt

In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland?

Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, van brood tot hartige taart.

De jury bestaat vanaf het allereerste seizoen uit succesvol culinair publicist Janny van der Heijden en Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. Alle creaties van de amateurbakkers worden door dit kritische en perfectionistische duo beoordeeld.

De presentie is in handen van André van Duin. Hij nam de presentatie over van Martine Bijl, die het programma presenteerde tot 2015.

In september 2015 kreeg Martine Bijl een hersenbloeding, zij overleed op 71-jarige leeftijd aan de complicaties van deze hersenbloeding.

Seizoen 1 van Heel Holland Bakt

De allereerste aflevering van Heel Holland Bakt werd uitgezonden op 5 juni 2013. Inmiddels zijn er al 11 seizoenen van het programma uitgezonden.

Seizoen 11 op televisie

Seizoen 11 van Heel Holland Bakt zag je van 28 januari tot en met 17 maart 2024 elke zondag op NPO 1.

Heel Holland Bakt terugkijken

Je kunt alle uitzendingen tot 30 dagen na de betreffende uitzending online terugkijken via onze website. Woon je in het buitenland? Sommige programma’s van de publieke omroep zijn vanuit het buitenland niet te bekijken. Helaas kun je ook Heel Holland Bakt niet bekijken vanuit het buitenland. Dit heeft te maken met de uitzendrechten.

“Ik ben heel trots dat MAX dit programma ook in Nederland mag maken. Nederland heeft een zeer rijke baktraditie van Fries suikerbrood tot Brabantse worstenbroodjes. Uiteindelijk willen we heel Nederland aan het bakken krijgen”, aldus MAX-directeur Jan Slagter.
Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off naar format van Love Productions.