Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren
bakkerrikkie
bakkerrikkie

Conventioneel of hetelucht?

Ik blijf het altijd gokken vinden als het niet in het recept staat; op welke stand zet ik mijn oven? Hebben jullie een tip of ezelsbruggetje? Heel veel dank voor jullie hulp!
Hoi, De oventemperatuur in onze recepten is (vaak) op basis van boven- en onderwarmte. Veel bakplezier! 🧡
heelamsterdambakt
heelamsterdambakt

Oven temperatuur recepten Robèrt

Hoi! Is de oventemperatuur in de recepten van Robèrt op basis van hetelucht of boven/onderwarmte?
Hoi, De oventemperatuur in de recepten van Robèrt is op basis van boven- en onderwarmte. Veel bakplezier! 🧡
karlijnboogers
karlijnboogers

Bloopers

Zijn er ergens bloopers te vinden van dit seizoen? :D
Hoi, Dit seizoen zijn er vast weer de nodige bloopers gemaakt, maar of daar een video van komt weten wij nog niet zeker. Houd onze website en socials goed in de gaten, want daar delen we het meteen als er iets leuks verschijnt! 🧡
casper1993
casper1993

Wat is het verschil tussen een Kano en een slof?

Goededag, Ik ben echt nog een leek op het gebied van bakken, nu zag ik net heel Holland bakt en er werden slofjes gebakken , het deed mij een beetje denken aan de Kano kan iemand mij het verschil zeggen ? Groeten, Casper
Hoi Casper. Goede vraag! Het verschil tussen een slof en een kano zit voornamelijk in de uitstraling. Een kano is dicht, waardoor het amandelspijs niet zichtbaar is, terwijl een slof open is en het amandelspijs juist goed te zien is. Daarnaast wordt een slof vaak gebruikt als bodem voor een taart, die vervolgens wordt gevuld met bijvoorbeeld banketbakkersroom en vers fruit. Veel bakplezier! 🧡
Delangesandra
Delangesandra

Party popper met afstandsbediening

Het is niet zozeer een bakvraag, maar kunt u mij vertellen waar ik die leuke confetti buisjes met afstandsbediening kan vinden? Elise heeft die gebruikt in haar pakjestaart. Dat is wel een leuk effect met de feestdagen. Hartelijke groet, Sandra
Hoi Sandra, Helaas mogen wij vanwege restricties van het Commissariaat voor de Media geen reclame voor producten maken. Je kunt het beste even googelen. Veel bakplezier! 🧡
knoet
knoet

Weggooien…..

Goedenavond, Er blijven nogal wat taarten over, die de kandidaten maken. Wat gebeurt er met de restanten?
Hoi, Er zit teveel liefde in de baksels van de kandidaten om deze te verspillen. Ze worden dus nooit weggegooid. Na afloop van de opnames is iedereen nieuwsgierig en wordt er door de kandidaten, cameramensen, crew en andere medewerkers uitgebreid geproefd. Als er dan nog iets overblijft, nemen de kandidaten dit mee naar huis.
KBOver
KBOver

Waar kan ik vorige seizoenen HHB bekijken

Hallo HHB Team, Ik zie op deze website keurig alle afleveringen van HHB van alle seizoenen online staan. Als ik echter op vorige seizoenen klink wordt ik doorgestuurd naar NPO Plus (waar ik een abonnement op heb). Daar kan ik echter enkel kiezen voor seizoen 2024. Is er een manier om vorige seizoenen te bekijken? Als dit niet de plek is voor deze vraag laat me weten waar ik deze kan indienen. Vriendelijke Groeten, Klaas Bernd
Helaas is het niet mogelijk om eerdere seizoenen terug te kijken. Dit heeft te maken met de uitzendrechten. Fijne dag!
Miek
Miek

Karamel zeezout fudge

Goedemiddag, De fudge wordt bij mij niet harder. De suikerthermometer hou ik in het mengsel en niet op de bodem van de pan. Ik koel 5 minuten in een bak in koud water. Ook roer ik met de mixer en later als het mengsel iets dikker wordt met de garde. Dit doe ik ongeveer 25 minuten en nog wordt het mengsel niet veel dikker. Na 3 uur in de koelkast is het nog erg plakkerig en moeizaam te snijden. Wat doe ik verkeerd en wat kan ik verbeteren. Het mij zo'n heerlijk recept want de smaak is erg goed.
Hoi, Wat vervelend dat je fudge niet goed is opgesteven. Fudge kan soms een uitdaging zijn, want er zijn veel verschillende dingen die het bakproces kunnen beïnvloeden. Vaak heeft het te maken met de temperatuur of het inkoken. Het is belangrijk dat de fudge een temperatuur van 116 graden bereikt, zodat de suiker heet genoeg is en de fudge zal opstijven in de koelkast. Ook is het belangrijk om het mengsel lang genoeg te laten inkoken. Daarnaast zeg je dat je het mengsel koelt in een bak met koud water, maar dit is niet nodig. Giet het mengsel in een hittebestendige kom, laat het 5 minuten afkoelen en start daarna met mixen. Dit kan soms iets langer duren dan 5 tot 10 minuten. Ik hoop dat de fudge, met deze tips, wel opstijft. Veel bakplezier!
Samy1977
Samy1977

Welke soort gist?

In het recept worstenbroodjes van Robèrt staat dat je 25 gram gist moet gebruiken. Wat voor soort gist is dit? Vers, gedroogd of instant? Zelf gebruik ik instant gist en heb daarom maar 8 gram gebruikt en vraag me nu af of dat wel goed is.
Hoi, In dit recept gebruikt Robèrt 25 gram verse gist. De verhouding tussen verse en gedroogde gist is 1 op 3: 1 gram gedroogd gist (of instant gist) vervangt 3 gram verse gist. Dus als je 8 gram instant gist gebruikt, zouden de worstenbroodjes ook perfect moeten lukken. Veel bakplezier!
Pugliese
Pugliese

Pinsa Romana

Goedemiddag, ik heb eigenlijk geen vraag maar een opmerking over de tekst die gebruikt is. Het verhaal over de Romeinen is complete onzin maar wel fantastische marketing. Ik weet dit omdat ik meerdere malen de uitvinder van de Pinsa Romana heb ontmoet en hem hiernaar gevraagd heb, daarnaast importeer ik zelf de Pinsa dus ik moet het e.e.a. daarover weten. De bereiding van de Pinsa gaat anders dan in dit stukje geschreven wordt. De combinatie van 80% koud water, de geheime verdeling van doppio zero, soja, rijstmeel, biergist, olijfolie en de rijstijd van 72 uur zorgen voor een deeg dat vegan, luchtig en krokant is met als resultaat een Pinsa met zo'n 50% minder suikers, koolhydraten en calorieën. De bodem wordt voordat het in de oven gaat op de rand besprenkelt met olijfolie, dit om de randen niet te laten uitdrogen tijdens het afbakken en eventueel belegd maar nooit met vleeswaren vooraf. Dit is een no go in Italië want het droogt de vleeswaren uit. De echte Pinsa gaat 3 minuten in een oven op 300 graden. Mijn advies is bij een oven op minder dan 300 graden, brood bruin is klaar. De Pinsa's die tegenwoordig aangeboden worden in de supermarkten of door brood bedrijven halen het niet bij de originele versie puur en alleen om het feit dat zij de geheime formule niet weten en ook toevoegingen aan het deeg doen die nu weer niet zo "healthy" zijn en in mijn verwende ogen ook echt niet lekker. Op Youtube laat Marco Montuori zien hoe je met de Pinsa omgaat, van hem heb ik het geleerd. https://www.youtube.com/watch?v=TSaWN0lYPEI . Op de wijze blijven de toppings gezond en smaakvol. Naast deze Pinsa is er ook de glutenvrije variant, een zeer smakelijk alternatief voor diegene met glutenintolerantie. Met een vriendelijke groet, Marco Luisini
Beste Marco, Bedankt voor dit complete verhaal over de Pinsa! We hebben het artikel aangepast. Groet, Team Heel Holland Bakt
ludo.oomkes@gmail.com
ludo.oomkes@gmail.com

Welke machine voor kneden?

Mijn keukenmachine is niet goed in kneden, dus ben ik op zoek naar een andere. Maar welke is de beste keus? Als je van kleine tot grote porties wilt kneden. Heeft iemand advies voor mij?
Beste bakker, helaas mogen wij vanwege restricties van het Commissariaat voor de Media geen reclame voor producten maken. Je kunt het beste advies vragen bij een goede kookwinkel waar ze dit soort apparatuur verkopen. Veel bakplezier!
Carlal
Carlal

appelkruimelvlaai

Goedemorgen, ik wilde van het recept van de appelkruimelvlaai eens uitproberen, maar ik kom er niet helemaal uit. In de bereidingswijze staat: "Doe 220 gram bloem, 10 gram kristalsuiker, gist en een snufje zout in een kom en meng dit goed door." Er wordt dus gesproken over gist, maar dit ingrediënt staat niet vermeld in de ingrediëntenlijst en er staat dus ook niet vermeld hoeveel gist er gebruikt moet worden. Kunnen jullie het aanpassen op de website of me doorgeven hoeveel gist er gebruikt moet worden? Alvast bedankt en nog een fijne dag, Carla Lammertink
Goedemiddag Carla, Bedankt voor de reactie. Voor dit recept heb je 5,5 gram gedroogd gist nodig in de vlaaibodem. De hoeveelheid staat inmiddels ook in het recept vermeld. Succes en veel bakplezier! Groet, Team Heel Holland Bakt