
Chocolade smelten doe je au bain-marie. Een andere, snellere methode is in de magnetron. Het nadeel van de magnetron is dat je chocolade snel kan verbranden en je tussendoor steeds moet roeren. Maar wist je dat er een nog een manier is om chocolade te smelten? Deze manier is niet alleen snel, maar ook makkelijk. Het kan niet mislukken en je hebt weinig spullen nodig (en dus weinig afwas!) Klinkt goed toch?
Dit heb je nodig om makkelijk chocolade te smelten
- 1 chocoladereep in een plastic verpakking
- lage, diepe kom
- kokend water
- schaar
Dit is wat je gaat doen
- Laat de chocoladereep in de verpakking en leg deze in de kom.
- Schenk hier kokend water overheen tot de reep onderstaat. Laat een minuut liggen.
- Giet het water uit de kom en haal de reep eruit.
- Knijp lichtjes in de reep, zodat je zeker weet dat alles gesmolten is. Knip een puntje van de bovenkant van de reep open. Je kunt de gesmolten lekkernij nu op 2 manieren gebruiken.
- Manier 1: gebruik de verpakking van de chocoladereep als een soort spuitzak om bijvoorbeeld strepen chocolade over aardbeien te gieten.
- Manier 2: knijp de gesmolten chocolade uit de verpakking in een diep bord en roer even door met een lepel. Je kunt de gesmolten chocolade nu gebruiken op wat voor manier je ook maar wil.
Wat kun je maken met gesmolten chocolade?
En wat kun je hiermee dan allemaal maken? Kijk hier voor lekkere inspiratie.
Decoreren met chocolade
Let op! Als je chocolade wil smelten om decoraties mee te maken, is deze hack niet geschikt. Je moet chocolade dan echt tempereren. Lees er hier meer over.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.