E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Het lekkerste recept voor key lime pie

Key lime pie is een frisse, lichtzure taart. Lees hier alles over deze Amerikaanse klassieker en hoe je 'm maakt.

key lime pie

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker die ‘geboren’ is in de Florida Keys, een eilandengroep in het zuiden van de VS. Deze taart is zo geliefd in Florida dat het sinds 2006 de officiële taart is van deze staat. Hij wordt gemaakt met key limes, die alleen daar groeien.

Dit zijn key limes

Key limes lijken op onze limoenen maar ze zijn kleiner, hebben een dunnere schil en meer pitjes. De kleur is iets geler dan de normale limoen en ze hebben een aromatische, bloemige en iets zuurdere smaak. Buiten Florida zijn ze moeilijk te krijgen. Hoewel ze in de naam van het gebak zitten, kun je deze taart ook goed maken met normale limoenen. De key lime pie bestaat uit een koekjesbodem, een romige limoenvulling en meringue.  

Recept voor key lime pie

Ingrediënten

Koekbodem

  • 150 gram ongezouten boter
  • 300 gram Digestive biscuits

Limoenvulling

  • 4 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eidooiers
  • 300 milliliter slagroom 

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 50 gram suiker  

Benodigdheden

  • Foodprocessor of opzetbakje van een staafmixer
  • Taartbodem met losse bodem
  • Elektrische mixer of keukenmachine

Zo maak je de koekbodem

  • Verwarm de oven tot 160 graden.
  • Maal de koekjes fijn tot kruim met behulp van een foodprocessor.
  • Smelt de boter en meng dit bij de koekjes tot een plakkerig geheel.
  • Stort het koekjesmengsel in de taartvorm en druk goed aan.

Zo maak je de limoenvulling

  • Rasp de limoenen en pers de vruchten uit.
  • Bewaar de rasp van 1 limoen voor de garnering.
  • Scheid de eieren. Het eigeel gebruik je voor de vulling. Het eiwit voor de meringue.
  • Klop de eidooiers luchtig met de limoenrasp.
  • Voeg hier de gecondenseerde melk, slagroom en limoensap aan toe en meng goed door elkaar.
  • Schenk de vulling over de koekbodem en bak dit 15 minuten in de oven.
  • Laat de taart een halfuur afkoelen op kamertemperatuur en laat hierna minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 

Zo maak je de meringue

  • Klop de eiwitten luchtig met behulp van een keukenmachine.
  • Voeg de suiker in delen toe en klop het eiwit tot stijve pieken.
  • Verdeel de meringue over de afgekoelde key lime pie.
  • Garneer met de limoenrasp en eventueel plakjes limoen.  

TIPS BIJ HET MAKEN VAN MERINGUE?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.