E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Manuela verlaat de tent

Helaas moet Manuela voor de halve finale verlaten.

HHB

Hoe blikt Manuela terug op haar deelname?

“Toen mijn vader nog leefde was hij net als ik groot fan van Heel Holland Bakt. Tijdens het eerste seizoen heeft hij mij en mijn zus een keukenmachine cadeau gegeven. Toen zijn wij veel vaker gaan bakken. We bakten al wel, maar niet zoveel als hij zou willen. Helaas is mijn vader overleden. Als hij zou weten dat ik mee mocht doen aan Heel Holland Bakt had hij gehuild van geluk, dat weet ik zeker.”

 

Andere blik

“Ik kijk sinds mijn deelname wel anders naar de uitzendingen op televisie. Tijdens het kijken naar The Great British Bake Off voel ik helemaal wat de kandidaten voelen. Ik weet nu pas echt hoe vervelend het is als er iets mis gaat!”

 

Mislukte slof

“Ik had een heel goed recept voor de kersenslof. Die had heel veel onderdelen en ik moest veel verschillende technieken gebruiken. Dat heeft me genekt. Hij was niet op tijd gekoeld dus hij was niet stijf, hij zakte in elkaar. De kersen, gekookt in Amaretto, zakten erdoorheen. De slof was wel lekker, maar niet mooi. Ook de spekkoek heb ik niet gemaakt op de manier waarop de jury hem graag wilde zien.”

 

Meesterbakker naar huis“

In mijn hoofd stond ik eigenlijk al in de finale. Ik dacht: ik ben 2 keer meesterbakker geworden, dus het zit wel goed. Ook anderen zeiden tegen mij dat ze in mij een finalist zagen. Maar uiteindelijk moest er toch iemand naar huis en helaas was ik dat.

 

Het was een waanzinnige beleving en het was erg bijzonder om mee te mogen doen! Ik heb er zo van genoten! Ik vond het wel heel erg jammer dat ik voor de halve finale naar huis moest.”

 

Smaakt naar meer

Wil jij de worstenbroodjes van Manuela maken? Bekijk het recept.

 

Woensdag 12 oktober is Manuela te gast in Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

 

Meer weten over Manuela?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.