E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hwachae: verfrissende Koreaanse Fruit Punch

Op zoek naar het perfecte zomerdrankje voor warme dagen en gezellige feestjes? Koreaanse Hwachae is super lekker! Dit is hoe je het maakt.

Koreaanse Hwachae

Wat is Hwachae?

Hwachae komt oorspronkelijk uit Korea en wordt al eeuwen gedronken tijdens warme zomerdagen. De naam betekent letterlijk ‘bloemenwater’ en dat zie je ook terug in de prachtige, kleurrijke presentatie. Deze fruitige punch werd traditioneel gemaakt met seizoensfruit en koud water, maar tegenwoordig zijn er eindeloze variaties ontstaan. Het drankje is zó bijzonder dat het inmiddels ook buiten Korea steeds populairder wordt.

Waarom jij Hwachae deze zomer wil proberen

Hwachae is verfrissend en erg hydraterend; perfect dus als het warm is. Het zit boordevol vitamines door het fruit wat erin zit. Je kan het drankje ook helemaal naar eigen smaak maken en al je favoriete fruitsoorten of jelly’s eraan toevoegen. Ook fijn: het is supersnel klaar en je maakt het makkelijk in een grote hoeveelheid. Ideaal voor een feestje dus!

Zo maak je zelf Hwachae

Ingrediënten

Porties: 6-8 glazen

  • Halve grote watermeloen, in blokjes
  • 200 gram aardbeien, in blokjes
  • 1 perzik of nectarine, in dunne partjes
  • 150 gram druiven
  • 150 gram mini gekookte tapioca parels
  • 250 milliliter aardbeienmelk
  • 1-2 blikje(s) Sprite of ander soort bruiswater (naar smaak)
  • 1–2 eetlepels honing, agavesiroop of suiker (optioneel)
  • Nata de coco (in smaken kokos & aardbeien)*
  • IJsblokjes

* Nata de coco zijn doorschijnende jelly-achtige blokjes op gezoete siroop. Het wordt grotendeels gemaakt van gefermenteerd kokoswater. Je kunt deze frisse kokosblokjes in siroop gewoon zo eten, of gebruik ze als ingrediënt voor het maken van desserts, of deze fruitpunch.

Zo maak je Hwachae

  • Snijd het fruit in stukjes en doe het in een grote glazen kom of kan.
  • Voeg ijsblokjes toe voor een ijskoude Hwachae.
  • Kook de tapioca balletjes op medium vuur voor 15-20 minuten, totdat ze doorzichtig zijn en giet het daarna af in een zeef.
  • Giet de aardbeienmelk en het bruiswater eroverheen, tot het fruit net onderstaat.
  • Voeg de tapioca balletjes en Nata de Coco toe.
  • Roer eventueel de honing of zoetstof erdoor, naar eigen smaak.
  • Serveer direct – of laat even rusten in de koelkast voor extra smaak.

Variatietips & extra’s

  • Voeg een ander soort meloen, blauwe bessen, mango of dragonfruit toe voor een tropische versie.
  • Voor een extra tic, voeg een scheutje prosecco of bruiswijn toe.
  • Vegan? Gebruik plantaardige melk zoals kokos- of amandelmelk.
  •  Meer verkoeling? Serveer met crushed ice, of als ijslolly!

Bewaartips

  • Hwachae is het lekkerst als je het vers bereidt, maar je kunt het fruit tot 1 dag van tevoren snijden.
  • Voeg de vloeistof pas vlak voor het serveren toe om de frisheid en textuur te behouden.
  • Bewaar restjes maximaal 2 dagen in de koelkast, je Hwachae krijgt dan wel een wat andere structuur. Voeg dan opnieuw ijsblokjes toe.

Meer zomerdrankjes

4x de lekkerste zomerdrankjes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.