E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kersen bewaren, zo doe je dat het beste

Heb jij ook een bak heerlijke, verse kersen gekocht? In de zomermaanden is dit fruit vers verkrijgbaar én het allerlekkerst. Maar de houdbaarheid is kort. Dus hoe bewaar je ze dan het beste?

kersen-bewaren-shutterstock_201575153-1920x1080

Heb je een enorme bak kersen gekocht? Weet dan dat je ze het beste binnen een paar dagen op kunt eten. Dit fruit hebben namelijk een hele korte houdbaarheid. Eet een deel gewoon lekker op en verwerk de rest bijvoorbeeld in een taart of iets anders lekkers!

Bakken met kersen

Kersen in de koelkast bewaren

In de tussentijd moet je kersen wel bewaren. Hoe doe je dat? Het langst houdbaar blijven ze in de koelkast. Maar het nadeel van kersen in de koelkast bewaren, is dat ze wat vocht opnemen. Hierdoor gaat er wel wat smaak verloren. Je kunt ze dan 3 tot 5 dagen goed houden. Laat de steeltjes eraan zitten en maak ze ook nog niet schoon. Dit zorgt ervoor dat ze langer lekker blijven. Leg een keukenpapiertje onder de kersen, zodat het vocht opgenomen kan worden. De beste plek is de groentelade.

Kersen buiten de koelkast bewaren

Je kunt ze het allerbeste op een koele, donkere plek bewaren. Houd ze zo droog mogelijk! Vocht zorgt ervoor dat ze sneller bederven. Was ze dus niet voordat je ze gaat bewaren.

Bewaar je kersen op de fruitschaal, houd er dan rekening mee dat ze een ware lekkernij zijn voor fruitvliegjes.

Tips tegen fruitvliegjes

Kersen schoonmaken

Maak de kersen dus pas schoon vlak voor je ze wil eten of gebruiken. Even afspoelen onder de kraan is voldoende. Haal daarna de steeltjes er pas af. Anders smaken ze waterig. Gebruik je ze in een baksel? Dan moet je eerst de pit eruit halen. Hiervoor zijn speciale ontpitters beschikbaar, of gebruik een scherp mesje. Let wel op je kleding. Want kersenvlekken zijn heel lastig te verwijderen!

Lees alles over vlekken verwijderen op MAX Vandaag.

Welke kersen gebruik je in je baksel?

Dus heb je een volle bak kersen gekocht? Zorg dan dat je ze zo snel mogelijk op eet of verwerkt in een baksel. Want dan zijn én blijven ze het lekkerst. Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met de diepvries variant, die uit pot of Amarena kersen. Wat de verschillen zijn en welke je wanneer gebruikt?

De verschillende soorten kersen gebruiken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.