
Wanneer je zelf koekjes bakt, rol je uit het deeg al snel 30 tot 40 koekjes. Leuk als je een feestje of verjaardag hebt, maar niet als je het zelf of met je kinderen allemaal op moet eten. Gelukkig kun je het heel makkelijk invriezen. Plus: je hebt zo altijd binnen no-time verse en warme koeken in huis.
Maak bolletjes van het koekjesdeeg
Maak het koekjesdeeg zoals je normaal ook zou doen. Om elk koekje even groot te krijgen, kun je het beste met een ijsschep bolletjes uit de beslagkom halen. Je kunt ze natuurlijk ook per stuk op de weegschaal leggen, maar dat kost meer tijd. Kies dan voor 50 gram per bolletje, om medium grootte koeken te krijgen. Wil je ze kleiner? Houd dan 35 gram aan.
Vries je koekjesdeeg in per bolletje
Doe bakpapier op een plank of een bakplaat die in je vriezer past (en die je eventjes niet nodig hebt.) Leg de bolletjes los van elkaar daarop. Dek af met folie en zet in de vriezer totdat de bolletjes bevroren zijn. Hierna kun je ze luchtdicht verpakken in een zakje of bakje. Op deze manier kun je makkelijk 3 maanden lang elke keer een lekkere, verse koek afbakken. Als je dat al zo lang redt natuurlijk…
Bak pas af wanneer je een koekje wil
Je bakt de koekjes dus nog niet af. Zo kun je namelijk per keer dat je zin hebt in een koekje, of onverwacht visite krijgt, deegballetjes pakken uit de vriezer en ze vers afbakken. Laat het deeg niet ontdooien, maar leg ze direct vanuit de vriezer op een bakplaat en bak af. Kies de oventemperatuur die je ook zou gebruiken als je de koekjes direct af zou bakken en voeg 2 tot 3 minuten aan de baktijd toe.
Invriezen zorgt voor extra chewy koekjes
Een extra voordeel: je koekjes lopen minder uit tijdens het afbakken. De boter die in het deeg zit, is koud en dat zorgt ervoor dat de structuur meer behouden blijft. Dit zorgt voor extra chewy cookies.
Zo maak je de lekkerste chewy cookies
Koekjes recepten
Wil je weten welke koekjes je dan het beste kunt bakken? Kies jouw favoriet!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.