
De mango float bestaat uit laagjes koekjes, mango en een romig mengsel van slagroom en gecondenseerde melk. Het toetje is simpel en je hebt geen oven nodig. Je kunt het ook heel goed van tevoren maken, want het moet een nacht opstijven in de koelkast.
Zo is dit taartje ontstaan
Traditioneel wordt deze taart gemaakt met Graham crackers, de Amerikaanse koekjes. Dat heeft alles te maken met de Amerikaanse bezetting. In die tijd is dit taartje ontstaan. De Filipijnen combineerden deze koekjes die de Amerikanen meebrachten met de overvloed aan mango’s die daar groeien.
Een paar dingen waar je op moet letten als je een mango float maakt:
- Gebruik rijpe mango’s. Hoe rijper de mango, hoe zoeter. En in dit geval ook: hoe beter.
- Je kunt in Nederland geen Graham crackers kopen, dus gebruik theebiscuits. Wat voor soort maakt niet uit, als het maar die vierkante koekjes zijn. Deze kun je het makkelijkste neerleggen en stapelen in een rechthoekige vorm.
- Gebruik liever geen bevroren mango. Daar komt extra water uit en dan wordt het taartje te nat. Dat is minder lekker.
- De mango float is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Recept Mango float
Ingrediënten
- 2 pakjes theebiscuits
- 500 milliliter slagroom
- 150 milliliter gecondenseerde melk
- 4 rijpe mango’s
Benodigdheden
- Rechthoekige schaal of bakvorm
- Elektrische mixer
- Staafmixer of blender
Zo maak je de Mango float
- Klop de slagroom op samen met gecondenseerde melk tot stijve spieken.
- Pureer 2 rijpe mango’s tot puree.
- Snijd de andere 2 mango’s in dunne plakjes.
- Verdeel een laag koekjes op de bodem van de schaal. Verdeel hier een laag van de room op. Schenk hier nu een laag van de gepureerde mango overheen, gevolgd door een deel van de mangoplakjes.
- Herhaal deze volgorde tot je schaal vol zit. Eindig met een laag slagroom met daarop plakjes verse mango.
- Laat een nacht opstijven in de koelkast.
- Serveer eventueel met overgebleven mangopuree.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.