
Perfect ronde koekjes die je zo in de vitrine zou kunnen leggen: dat willen we natuurlijk allemaal. En met deze tips is dat een piece of cake! Het enige dat je nodig hebt is een glas of een ronde uitsteekvorm, die iets groter is dan het koekje.
Zo zorg je voor perfect ronde koekjes
- Haal de koekjes uit de oven en pak meteen het glas of de ronde uitsteekvorm erbij.
- Draai de ring rond om het koekje. Het is heel belangrijk dat de koekjes nog warm zijn, anders werkt het niet.
- Door het ronddraaien vorm je de koekjes in dezelfde vorm als de uitsteekvorm en worden ze allemaal perfect mooi rond.
Waarom het werkt
- De koekjes zijn nog zacht en kneedbaar zodra ze uit de oven komen.
- Door de draaiende beweging tik je de randjes naar binnen, zonder het koekje plat te drukken.
Koekjes bakken als een echte professional
Heb je wat meer tijd, dan kun je met deze tips je koekjes nóg mooier maken.
- Haal de koekjes 5 minuten voordat ze klaar zijn al uit de oven.
- Til je bakplaat op en sla (met beleid) met je bakplaat op het aanrecht. Hiermee ontsnappen de luchtbellen, dit helpt ook om een mooiere vorm te krijgen. Ook krijgen koekjes hiermee die bekende ‘crackle’, de rimpeltjes. Dit effect wil je vooral voor chocolate chip koekjes.
- Draai de koekjes nu rond zoals in de uitleg hierboven en doe ze terug in de oven.
- Na 5 minuten herhaal je de stap met het ronddraaien nog een keer. Zo krijg je die Instagram-waardige koekjes zoals in de bakkerij van Robèrt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.