
Brigadeiros: zachte Braziliaanse chocolaatjes om van te smullen. Je maakt ze met gecondenseerde melk, cacaopoeder, boter en hagelslag. Deze chocoladetruffels kunnen niet ontbreken op een verjaardag in Brazilië. Hoogste tijd om ze ook hier te proberen! Het is de perfecte traktatie op een kinderfeestje. En ook het is ook nog eens heel leuk om samen met kinderen te maken!
De naam zou vernoemd zijn naar Brigadeiro Eduardo Gomes, die in de jaren 40 meedeed aan de presidentverkiezingen in Brazilië. In diezelfde periode waren bakproducten door de nasleep van de Tweede Wereldoorlog schaars en duur, maar gecondenseerde melk en cacoapoeder waren er wel. De chocoladetruffels werden gemaakt om geld in te zamelen voor zijn campagne. Met dit makkelijke recept maak je ze zelf!
Zo maak je brigadeiros
Ingrediënten
- 1 theelepel ongezouten boter
- 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
- 2 theelepels cacaopoeder
- Hagelslag
Bereiding
- Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur.
- Voeg de gecondenseerde melk en cacaopoeder toe en laat 5-10 minuten koken, totdat het mengsel dikker wordt en loslaat van de bodem. Doe het mengsel in een kom en dek af met plasticfolie en leg dit 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel de hagelslag op een plat bord.
- Rol balletjes van het chocolademengsel en rol de balletjes door de hagelslag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.