E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hidde

Hoe kijkt Hidde terug op zijn deelname?

Hidde_heelhollandbakt_768_432_2016HHB0479

Nuchtere Fries Hidde blikt terug op zijn deelname

“Ik ben pas de laatste jaren echt begonnen met bakken. Mijn familie spoorde me aan om me op te geven voor Heel Holland Bakt. Ik twijfelde of ik daar goed genoeg voor was. Toch besloot ik vorig jaar in de pen te klimmen en mezelf aan te melden. En zie het resultaat!“

 

Onverwacht

“Mijn collega’s waren verrast toen ik baksels begon mee te nemen naar mijn werk. Ze wisten niet dat ik graag bak. Deelnemen aan Heel Holland Bakt is niet direct iets dat mensen van mij verwachten.”

 

Een hele belevenis

“De voorrondes waren al een hele belevenis op zich. In de eerste ronde ging ik met mijn taarten naar Amsterdam. In de tweede ronde maakten we opdrachten bij Robèrt. Het doel was natuurlijk om nummer 1 te worden. Maar dat is helaas niet gelukt.”

 

Veel werk

“Meedoen aan het programma is ontzettend leuk, maar ik vond het ook veel werk. Vooral het schrijven van recepten, die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten ze origineel zijn en je moet ze stapsgewijs uitschrijven. En dat met een strakke tijdslimiet. Naast mijn privéleven en mijn werk wilde ik ook oefenen. Het was dus een behoorlijk drukke tijd!”

 

Mislukt

“Vooral in de tweede aflevering ging het bakken niet zoals ik het voor ogen had. Het was zo warm in de tent. Het was daarom lastig om bladerdeeg te maken. Bij het laatste onderdeel lukte de mayonaise ook niet. Als je baksel niet goed genoeg wordt bevonden is dat tot daar aan toe. Maar als het mislukt dan is dat extra balen.”

 

Geweldige ervaring

“Ik had van tevoren niet gedacht dat ik zo ver zou komen. Het meedoen aan Heel Holland Bakt was een geweldige ervaring, ondanks dat ik niet heb gewonnen!“


Smaakt naar meer

Woensdag 14 september is Hidde te gast in ­Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

Meer weten over Hidde?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.