E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Patricia

"Deelnemen aan het programma was heel anders dan ik vooraf bedacht had."

patricia_768_432_1592016

Patricia neemt afscheid

“Ik ben al best lang een bakfanaat, ik begon met het volgen van The Great British Bake Off. Toen ik hoorde dat het programma naar Nederland kwam vond ik dat het erg leuk. Steeds meer mensen zeiden dat ik me moest opgeven. Daarom dacht ik vorig jaar: laat ik mezelf voor de grap eens opgeven, dan zien we wel waar het schip strandt.”

 

Anders bakken

“Deelnemen aan het programma was heel anders dan ik vooraf bedacht had. Het bakken in de tent en binnen het format van het programma is heel anders dan dat je thuis gewend bent. Thuis heb je de tijd en de ruimte om dingen te doen zoals jij dat wilt en je kunt het zo mooi maken als je wilt. In de tent moet je in hoog tempo werken en je hebt een strakke tijdsplanning.

Dat paste eigenlijk niet bij mij, maar daar kwam ik pas later achter. Desondanks was het ontzettend leuk en heb ik veel dingen geleerd. Zo heb ik geleerd dat ik iets aan mijn tijdsplanning wil doen. Het is veel praktischer om iets binnen een bepaalde tijd iets af te hebben, ook thuis.

Je weet van tevoren wel een beetje waar je aan begint en je weet dat meedoen onderhevig is aan allerlei externe factoren. Natuurlijk is dat jammer, maar zo is het nou eenmaal.”

 

Veel geleerd

“Robèrt gaf ons tussendoor goede tips. Die tips zie je op de website terug in de bakvideo’s. Die video’s zijn zeker de moeite waard. Je kunt iets lezen uit een boek maar zien hoe iets gemaakt wordt werkt voor mij altijd het beste.”

 

Gezellige vriendenclub

“Ik heb aan Heel Holland Bakt een hele gezellige vriendenclub overgehouden. We sturen elkaar nog veel berichtjes en laten elkaar zien wat we bakken. Het is een geweldige ervaring. Ik heb van mijn deelname zeker geen spijt van gehad! Natuurlijk is het jammer dat ik naar huis moest, ik had nog zoveel meer willen laten zien. Ik kan nog zoveel meer!”


Smaakt naar meer

Woensdag 21 september is Patricia te gast in ­Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

Meer weten over Patricia?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.