E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Peter: “Wie weet komt er nog eens een revanche serie. Je kunt mij direct bellen!”

andre-peter-Heel-Holland-Bakt---Seizoen-11---Elvin-Boer-1920

Peter is naast thuisbakker een hele sportieve man. En hij is ook een sportieve verliezer! Het was voor Peter best lastig om zijn werk en het vele sporten te combineren met zijn avontuur in de baktent. Maar hij heeft er ontzettend van genoten! We blikken terug met Peter.

Van wie heb je het bakken geleerd?

Ik heb de grondbeginselen als kind geleerd van mijn moeder. De echte liefde voor koken en bakken is ongeveer 25 jaar geleden ontstaan. Ik werkte daarvoor in en rond de horeca. Ik heb keuzes gemaakt toen ik voor het eerst vader werd. Geen horeca meer, maar wél bakken en koken!

Wat bak je het liefst?

“Ik bak het liefst zo divers mogelijk, waarbij de nadruk ligt op toetjes/nagerechten. Dat vinden mijn kids en Inez (mijn vriendin) altijd lekker. Als ik zelf moet kiezen, dan maak ik het liefst een mooie red velvet cake.”

Wat ben jij voor bakker?

“Ik kijk het liefst naar de recepten van andere gerenommeerde bakkers en probeer daar dan later mijn eigen draai aan te geven. Het is heel leuk om nieuwe smaakcombinaties te proberen.”

Hoe combineerde je (oefenen voor) Heel Holland Bakt met werk en vrije tijd?

Vanaf het moment dat ik wist dat ik mee zou doen heb ik 7 dagen per week staan bakken om te oefenen. Een heel klein clubje mensen (Inez en mijn kinderen) waren op de hoogte en ook mijn manager moest ik meenemen in het complot. Het was soms lastig om te combineren. Ik sport veel en ik train momenteel voor een marathon in Sevilla.

Hoe kijk je terug op je deelname?

“Hoewel ik maar één weekend mee heb kunnen doen, heb ik van iedere minuut genoten! Het was een uitdaging die ik gedaan moest hebben. Mijn favoriete moment is de kennismaking met de andere kandidaten, wat een fijne groep mensen. Natuurlijk zou ik mijn spektakelstukopdracht graag opnieuw willen maken, maar dan met de kennis van nu. Wie weet komt er nog eens een revanche serie. Je kunt mij direct bellen!”

Benieuwd naar de recepten van Peter?

Recepten van Peter

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.