E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Plien: ‘Ik voelde me Sjakie in de chocoladefabriek die een gouden wikkel had gewonnen’

Plien van Bennekom - Heel Holland Bakt Kids - 2023

Plien van Bennekom is dit jaar de kersverse presentatrice van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt Kids. Ze vertelt ons over de opnames én wat haar favoriete baksel is. En is Plien eigenlijk zelf ook een bakker?

Hoe heb je de opnames ervaren?

“Ik heb de tijd van mijn leven gehad en vond het ontzettend leuk om te doen. Ik genoot enorm van Janny, Robèrt, de bakkers en ook van de crew. Tijdens de opnames leefde ik in een droom. Na de opnames heb ik er nog een paar nachten over gedroomd zelfs, ik had heel veel herbelevingen.”

Waarom wilde je het programma graag presenteren?

“Ik kijk het programma heel graag, ook de gewone versie. Het leek me leuk om te kijken of het iets voor me zou zijn. Nu voelde dit wel meteen als afzwemmen voor reddingszwemmen, in plaats van voor diploma A. Het was een behoorlijke duik in het diepe. Maar het programma zit zo goed in elkaar, het loopt vanzelf, dus ik hoefde het alleen maar aan elkaar te praten. Het leek me al heel lang leuk, dus toen ik werd gebeld of ik auditie wilde doen zei ik meteen ja.

Soms denk ik wel eens: ga ik alweer met een pruik op spelen? Ik vond het wel leuk om een keer mezelf te zijn, zonder pruik. En dan is dit wel het leukste programma waar je dat mag doen.”

Wat waren je verwachtingen van tevoren?

“Mijn verwachtingen waren hoog omdat ik van het programma houd, maar als je het dan ook nog mag maken met hele leuke mensen, dan is het nóg leuker. Ik voelde me een Sjakie in de chocoladefabriek die de gouden wikkel had gewonnen.”

Wat is je bijgebleven van de opnames?

“Je bouwt in een korte tijd een leuke band op met de kinderen. Dat maakte dat ik het lastig vond om de boodschapper te zijn die moest vertellen dat er iemand naar huis moest. Ik wist natuurlijk dat dat erbij hoorde, maar het overviel me wel. Ik realiseerde me opeens dat het een afvalrace is. Zeker met kinderen is dat extra lastig, zij laten meteen hun tranen lopen. Dat was heel erg zielig. Als ik de volwassen versie kijk heb ik wel eens ‘die mag weg’, maar hier had ik dat niet.”

Wat eet je graag?

“Zodra er chocolade is, dan heb je me. Ook als ik het programma kijk en de bakkers chocolade uit de kom zie gieten, dan moet ik koekjes pakken. Ik kan het programma niet zien zonder dat ik mee-eet. Maar chocolade, daar heb ik gewoon geen weerstand tegen.”

Ben je team zoet of hartig?

“Zeker zoet. Ook al houd ik ook ontzettend van mayonaise, ik ben echt team mierzoet. Soms zeiden Janny en Robèrt dat een taart te zoet was, daar kon ik me dan niet in vinden. Maar goed, zij proefden al 11 jaar en ik deed het voor het eerst.”

Welke zoetigheid at je zelf graag als kind?

“Zoenen. Die haalden we dan op vrijdag of zaterdag. Heel erg lekker! Maar daarnaast at ik nog heel veel andere dingen, zoals zelfgebakken appeltaart. Mijn moeder maakte dan zo’n plaat vol met taart, heerlijk! Het liefst eet ik taarten die niet helemaal gaar zijn, juist dat rauwe deeg maakt het extra lekker.”

Heb je zelf ook iets met bakken?

“Ik houd meer van eten. Ik ben niet zo’n bakster. Ik maak meestal een appeltaart van de achterkant van een pak. Mijn dochter vindt het wel jammer dat we niet zoveel bakken. Maar het is altijd zo’n gedoe hè. Dan denk ik: poeh moet ik 12 appels gaan schillen. En de keuken is altijd een ontplofte bom. Er zaten wel opdrachten in Heel Holland Bakt Kids waar ik geïnspireerd door raakte. Ik zag een onwijs lekker toetje voorbij komen, die ik thuis ook wel eens wil proberen te maken. Dan bel ik Robèrt natuurlijk wel even voor advies.”

Benieuwd hoe Plien kennis maakte met Janny en Robèrt?

Bekijk de video van plien

Heel Holland Bakt Kids wordt uitgezonden vanaf zaterdag 30 september 2023, om 19.20 uur op NPO Zapp.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.