De 26-jarige Roos is fotograaf en maakt graag foto’s van huizen. Ze is enorm creatief, zowel in het bakken, als met tekenen en schilderen. Roos is ook spiritueel ingesteld en dat probeert ze in het bakken mee te nemen. Ze noemt het dan ook haar creabea-spiriwiri-smaak.
Hoe vond Roos het om mee te doen aan Heel Holland Bakt?
“Het was een onwijs mooie, bijzondere en vooral mega leuke ervaring. Elke week werd leuker en gezelliger dan de vorige. We werden ook echt een super hechte (bak)vriendengroep. Je leert zo ontzettend veel in korte tijd. Ik heb dingen gemaakt en neergezet, wat ik nooit had verwacht te bakken. En ik heb zelfs een speldje gewonnen!”
De kwartfinale
De prinsessentaart van Roos is goed gelukt, ondanks dat ze haar biscuit opnieuw moest maken. Volgens Robèrt is het een ‘superlekkere taart’. De technische opdracht om 12 Deense Fastelavnsboller te maken, gaat iets minder goed. Het deeg is niet genoeg ontwikkeld en ze eindigt samen met Jurian onderaan.
De lekkernijen voor de fika zijn geslaagd, maar helaas is het niet goed genoeg om door te mogen naar de halve finale. “Als je overblijft met 4 andere ijzersterke bakkers, is elk klein foutje fataal helaas. Het thema was niet helemaal in mijn straatje en de druk om te presteren was groot”, legt Roos uit.
Een emotioneel afscheid
“Voor mij was het een heel emotioneel moment om de tent te verlaten”, vertelt Roos. “Het was natuurlijk een enorme teleurstelling, maar vooral ook een ontlading van de spanning die je elke week opbouwt. Je moet een lange adem hebben en een goeie conditie om zo’n marathon, zoals Heel Holland Bakt is, te overleven. Elke week ben je al weer bezig met de week erna, oefenen tussen het werk door, je staat 24/7 aan. Je wilt altijd knallen als je weer in de tent staat. Dan is dat er ineens niet meer, dat voelt heel gek.”
Welke opdracht vond Roos het leukst om te maken?
De opdracht om een donuttoren te maken in aflevering 3 en de draaimolentaart van aflevering 4 zijn favoriet van Roos. “De leukste opdracht vond ik de donuttoren. Ook omdat ‘ie erg goed ging natuurlijk, maar ook omdat ik in deze opdracht het gevoel had dat ik mijn creativiteit echt volledig kwijt kon. Dit geldt ook voor de draaimolentaart. Zo kon ik een stukje van mezelf en mijn creativiteit laten zien in mijn baksels. Ik vind het heel belangrijk om goede en volledige concepten te bedenken en neer te zetten en dat is voor mij helemaal geslaagd bij deze 2 opdrachten.”
De andere taarten van Roos vind je onderaan het artikel.
Hoe is de liefde voor bakken ontstaan bij Roos?
Roos heeft al van jongs af aan een liefde voor bakken. “Mijn moeder ging altijd kleine dingetjes met mij bakken tijdens de schoolvakanties om mij bezig te houden, zoals mini appeltaartjes en kruidnoten. Dat is blijven plakken met de standaard bakmixen en ik wilde steeds meer uitproberen. Zo ben ik recepten gaan bakken en in de laatste jaren ben ik mijn creativiteit gaan vertalen naar mijn baksels.”
Meer van Roos
Wil je meer weten over Roos? Bijvoorbeeld welk recept bij haar áltijd lukt of wat haar lievelingsmuziek is? Lees dan Roos’ vriendenboekje!
Heel Holland Bakt is elke zondag te zien om 20.25 uur bij MAX op NPO 1. Wil je een uitzending terugkijken? Dat kan hier!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.