Met nog maar een week tot de halve finale wordt het steeds spannender in de tent. Deze week zullen de bakkers zich dus weer van hun beste kant moeten laten zien. Het lijkt een zoete aflevering te worden. “De Scandinavische landen staan toch wel bekend om een enorm aanbod van zoete broodjes en taarten”, vertelt Robèrt.
Prinsessentaart
“Een prinsessentaart is een typisch Scandinavisch gebakje, gevuld met crème, slagroom en biscuit”, legt Robèrt uit. Deze taart wordt traditioneel afgewerkt met groene marsepein en daarbovenop een mooie roze roos, maar de bakkers mogen daar uiteraard hun eigen draai aan geven.
Fastelavnsboller
“We blijven natuurlijk in de Scandinavische sferen, neem ik aan?” vraagt André. Hij heeft helemaal gelijk, want de bakkers gaan tijdens deze technische ronde aan de slag met de Deense fastelavnsboller. Hoewel Janny erg haar best doet om deze lekkernij op z’n Deens uit te spreken, maakt Robèrt het ons wat makkelijker en noemt het ‘vastenavondbollen’. “Die worden in Denemarken met carnaval tijdens vastenavond gegeten”, legt Janny uit.
Fika spektakel
“In Engeland hebben ze de high tea en in Scandinavië hebben ze fika, dat is allerlei lekkers voor bij de koffie”, vertelt Janny. Voor het spektakelstuk van deze aflevering stellen de bakkers hun eigen fika samen. Onze jury krijgt het dus druk, want er valt een hoop te proeven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.