E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Verdraaid lekker: hazelnootschuim schnitt, kaasvlinders en draaimolentaarten

Op landgoed Maasbergen klinkt het normaal heel vredig en rustig, maar deze aflevering is dat even anders. André wordt onthaald met luide muziek en dat is niet zomaar: Robèrt is namelijk jarig.

HHB-afl4-1920x1080

We zijn alweer bijna op de helft van het seizoen er zijn nog 7 bakkers over. De druk wordt steeds hoger en er worden deze aflevering weer verdraaid lekkere baksels verwacht door de jury.

Hazelnootschuim schnitt

Vandaag gaan de bakkers aan de slag met een variant op een echte klassieker waar Robèrt dol op is: een hazelnootschuimtaart. De eerste opdracht van vandaag is om er een schnitt van te maken. Volgens Robèrt is het perfecte hazelnootschuim “als ‘ie lekker bros is, krokant is en goed naar hazelnoot smaakt.”

Luxe kaasvlindersKaasvlinders

André verheugt zich al een tijdje op deze technische ronde, want er wordt eindelijk iets hartigs gebakken. “Ik weet zéker dat je dit heel erg lekker vindt,” zegt Janny. Zodra de jury is uitgezwaaid gaan de bakkers namelijk aan de slag met luxe kaasvlinders.

Bekijk het recept

Draaimolentaart

“Vanavond gaan we naar de kermis in de stad,” zingt de hele tent in koor. Er gaat namelijk gewerkt worden aan spectaculaire draaimolentaarten. “Dit is een verdraaid lastige opdracht voor de bakkers,” zegt Janny. Ze kan niet wachten om de eindresultaten te zien én te proeven.

Wie wordt er Meesterbakker en welke kandidaat verlaat de tent?

Aflevering 4 van seizoen 13: zondag 23 november te zien bij MAX op NPO 1.

Naar de uitzending

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.