
Whipped honing is niets meer dan een luchtige honing. Dit krijg je door de honing op te kloppen met een mixer. Dat lees je goed, voor dit recept heb je dus niets anders nodig dan de honing zelf.
Restje honing weggooien? Niet meer!
De kans is groot dat je ergens achterin een keukenkastje nog een potje gekristalliseerde honing hebt staan. Gooi dit niet weg, want deze restjes zijn dus ideaal om whipped honing mee te maken.
Zo maak je whipped honing:
Klop de honing in een keukenmachine met een garde of met een elektrische mixer net zo lang op tot de honing lichter van kleur, schuimig en uiteindelijk luchtig wordt. Dat duurt zo’n 5 tot 10 minuten.
Extra smaken
Je kunt de whipped honing extra smaak geven door wat grof zeezout toe te voegen. Ook kun je gemalen kaneel of vanille-extract toevoegen voor extra smaak.
Waar gebruik je het voor?
Whipped honing is heerlijk om te serveren met een kommetje yoghurt en fruit, als beleg op brood, op pannenkoeken of wafels of roer eens een lepel door de (ijs)koffie of (ijs)thee. Je kunt whipped honing ook mixen door de slagroom en serveren met een plak cake of op een taart.
Hoe bewaar je het?
In een oud jampotje of luchtdicht bakje kun je de whipped honing weken bewaren op het aanrecht of in een keukenkastje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.