E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zelf jam maken doe je zo!

Zelf jam maken is echt eenvoudig en ook nog eens hartstikke lekker. Bovendien kun je elke fruitsoort gebruiken die je lekker vindt. Het geheime ingrediënt? Geleisuiker!

Zelf jam maken doe je zo!

Zelf jam maken is echt kinderlijk eenvoudig en ook nog eens hartstikke lekker. Bovendien kun je elke fruitsoort gebruiken dat je lekker vindt. Dit recept is universeel, dus leef je uit met soorten en smaken. We zijn benieuwd naar jouw variatie!

Recept

Dit heb je nodig: 

  • 1 of meerdere schone glazen (weck)pot(ten)
  • 250 gram fruit naar keuze (denk aan: aardbeien, frambozen of bramen)
  • 250 gram geleisuiker
  • Een paar druppels citroensap

Zo maak je het: 
Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes. Doe het fruit met de citroensap en geleisuiker in een pan en breng het op matig vuur al roerend aan de kook. Als het fruit zacht is kun je het met de staafmixer pureren. Verwarm nog even kort en schep eventueel schuim van je jam af. Zorg dat je potjes goed schoon en gesteriliseerd zijn. Vul de potten met de warme jam en sluit ze goed af. Zet de potjes ondersteboven en laat het volledig afkoelen. Eenmaal afgekoeld is de jam klaar voor gebruik!

Bewaren
Bewaar je jam op een koele, donker plek. Hij is dan ongeveer 6 maanden houdbaar. Geopend kun je het zo’n 4 weken in de koelkast bewaren.

Aan de bak met jam?

Maak deze jamkoekjes met amandel!

Bekijk het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.