
Bananenchips: knapperig en heel erg lekker. En, bonus, het is een verrassend gezonde snack. Als je ze maakt van groene bakbananen, zijn ze rijk aan resistent zetmeel.
Daarnaast bevatten groene bakbananen veel vezels, kalium en vitamine B6. Met dit eenvoudige recept maak je zelf krokante bananenchips, een smaakvolle én voedzame snack. Perfect voor tussendoor, bij een borrel of als knapperige toevoeging aan een maaltijd.
Ingrediënten
- 3–4 groene bakbananen (verkrijgbaar bij de supermarkt of toko)
- 1 bol knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 liter zonnebloemolie
Zo maak je bananenchips
- Leg een bakbanaan op een snijplank.
- Schil hem met een kaasschaaf in lange, dunne plakken. Bakbananen zijn vaak wat glibberig, dus werk rustig en schil één banaan tegelijk.
- Pel alle teentjes knoflook en rasp ze fijn.
- Doe de geraspte knoflook in een klein kommetje.
- Voeg een beetje water en 1 theelepel zout toe.
- Roer goed totdat je een licht waterig mengsel hebt.
- Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een grote pan.
- Voeg voorzichtig een portie bananenplakjes toe. Niet teveel tegelijk, anders plakken de plakjes aan elkaar.
- Bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg tijdens het bakken een paar eetlepels van het knoflookmengsel toe aan de olie voor extra smaak.
- Laat de bananenchips uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi eventueel met wat extra zout voor een volle smaak.
Nog meer zin in gezondere chips varianten? Probeer je eigen chips uit de oven!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.