
Bekend uit Red Lobster-restauranst in de Verenigde Staten: cheddar bay biscuits. Deze goudbruine, luchtige kaasbroodjes met knoflookboter zijn zó populair geworden, dat ze bijna net zo beroemd zijn als het restaurant zelf. De naam ‘cheddar bay’ klinkt als een idyllisch plekje aan de kust, maar deze naam is compleet verzonnen.
Gelukkig hoef je niet naar Amerika te reizen om deze klassieker te proeven. Wij hebben hét recept om ze zelf thuis te maken. Makkelijk, snel en mega lekker!
Waarom je deze cheddar bay biscuits wil maken
- Nóg beter dan het authentieke recept: precies zoals de beroemde Red Lobster-versie, maar dit recept voor chedday bay biscuits is zelfs nét iets beter.
- Geen mix nodig: je gebruikt gewone ingrediënten uit je keukenkastje.
- Snel & simpel: van begin tot eind in 30 minuten klaar.
- Allemansvriend: kinderen én volwassenen smullen ervan, perfect als snack, bij soep of pasta.
- Vriezerproof: je kunt ze gemakkelijk invriezen voor later.
Tips voor het allerbeste resultaat
- Gebruik karnemelk, voor die lichte, frisse smaak en luchtige structuur. Tip: Heb je geen karnemelk? Maak je eigen variant: 1 eetlepel citroensap of azijn + 240 milliliter melk.
- Varieer met kaas: probeer cheddar, gouda of pittige oude kaas, naast jonge kaas.
- Niet te lang kneden: anders worden ze zwaar en droog.
- Gebruik bloem op je uitsteker om plakken te voorkomen en mooie ronde vormen te maken.
- Vries ongebakken in: zo kun je ze op elk gewenst moment afbakken.
Handig bewaren en opnieuw opwarmen
- Bewaren: 2 tot 3 dagen luchtdicht op kamertemperatuur.
- Opwarmen: 5 tot 10 min in de oven (180 graden), afgedekt met folie.
- Invriezen (voor & na bakken): tot 3 weken. Laat ze eerst 1 uur bevriezen op de bakplaat, stop ze daarna in een zak. Vergeet niet om te labelen.
Recept Cheddar Bay Biscuits
Ingrediënten (voor 10 tot 12 stuks)
- 240 gram bloem
- 15 gram suiker
- 15 gram bakpoeder
- 20 gram knoflookpoeder
- 10 gram zout
- 10 gram cayennepeper (optioneel)
- 240 milliliter karnemelk
- 60 gram gesmolten boter
- 100 gram geraspte cheddar kaas
- 100 gram geraspte jonge kaas
Topping
- 45 gram gesmolten boter
- 2 takjes fijngehakte verse peterselie
- 10 gram knoflookpoeder
Benodigdheden
- Bakplaat en bakpapier
- Grote kom
- Spatel
- Garde
- Deegroller
- Cirkel uitsteekvorm of een glas (om rondjes mee uit te steken)
Zo maak je cheddar bay biscuits
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng bloem, suiker, bakpoeder, knoflookpoeder, zout en cayenne in een grote kom.
- Klop karnemelk en gesmolten boter samen en roer door de droge ingrediënten.
- Spatel de cheddar er voorzichtig doorheen.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3 centimeter dik.
- Steek rondjes uit van 6 tot 7 centimeter.
- Bak 10 tot 12 minuten in de oven tot goudbruin.
- Meng ondertussen boter, peterselie en knoflookpoeder.
- Bestrijk hiermee de warme biscuits, als ze uit de oven komen. Serveer direct!
Veelgestelde vragen over het maken van Cheddar Bay Biscuits
Wat is een karnemelk substituut?
Gebruik melk + 1 eetlepel citroensap/azijn en laat 5 tot 10 min staan voor je het gebruikt.
Kan ik gedroogde kruiden gebruiken?
Ja, maar gebruik alleen een derde van de hoeveelheid verse kruiden. 1 theelepel gedroogde kruiden is gelijk aan 1 eetlepel verse kruiden.
Ik heb geen koekjessteker, wat kan ik dan gebruiken?
Snijd met een mes of gebruik een rond glas. Vermijd dan wel dat je gaat draaien, want je wil dat de biscuits recht omhoog rijzen.
Zin in een ander hartig broodje?
Ga aan de bak met de bloembrood pesto!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.