
Het recept voor eierkoeken zoals in de bakkerij deelde Robèrt al hier. Deze worden gemaakt met ammoniumbicarbonaat. Dit witte poeder zorgt ervoor dat de eierkoek lekker klef is. Kun je daar nu niet aankomen? Of wil je bakken met deze ingrediënten die je in je voorraadkast hebt staan? Dan kun je dit makkelijke basisrecept gebruiken.
Hoe krijg je nu dat glanzende, plakkerige laagje?
Dat kleffe laagje op de eierkoek kun je nabootsen zonder ammoniumbicarbonaat. Dat doe je door een beetje honing met water te mengen. Bestrijk de eierkoeken hier direct mee wanneer ze uit de oven komen. Als ze zijn afgekoeld is het honinglaagje opgedroogd en krijg je zo’n heerlijke plakkerig laagje.
Recept makkelijke eierkoeken
- 2 eieren
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,4 theelepel zout
- 1 eetlepel honing
Benodigdheden
- Elektrische mixer
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de eieren samen met de suiker luchtig.
- Meng hier met een spatel de bloem, bakpoeder en het zout doorheen.
- Maak met een ijsschep of 2 lepels hoopjes van het beslag. Zorg dat er genoeg tussenruimte is, want ze lopen een beetje uit!
- Bak de koeken 8-10 minuten in de oven.
- Meng ondertussen alvast 2 eetlepels water met de honing en meng door elkaar.
- Laat even afkoelen en haal dan voorzichtig van het bakpapier.
- Let op, ze moeten nog warm zijn!
- Besmeer de boven- en onderkant van de eierkoek met het honinglaagje.
- Laat ze verder afkoelen en geniet ervan!
Eierkoeken met pumpkin spice, speculaaskruiden of kaneel
Heb je de eierkoeken onder de knie? Probeer dan ook eens pumpkin spice eierkoeken te maken. Voeg 1,5 eetlepel pumpkin spice toe aan het basisbeslag. Dit is ook lekker met speculaaskruiden of kaneel.
Je verwacht het niet, maar eierkoeken kun je ook maken zónder ei. Hier lees je er alles over.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.