
Deze zelfgemaakte ijsthee is verfrissend en een lekker en gezond alternatief voor frisdrank. Hier vind je het basisrecept en 3 lekkere smaakvariaties.
Basisrecept voor ijsthee
Zet een liter heet water op en schenk dit in een grote kan. Pas op dat je geen glazen kan gebruikt. Door het kokend hete water kan het glas breken. Hang hier 2 theezakjes in en laat dit het liefst minimaal 8 uur trekken. Doe het bijvoorbeeld de avond voor je gaat slapen, dan heb je de volgende dag verfrissende ijsthee, zonder suiker. Maar welke thee kies je en hoe maak je dit verkoelende drankje nóg lekkerder?
Citroen en munt ijsthee
- 2 zakjes groene thee
- 2 takjes munt + extra
- 1 citroen, in dunne schijfjes
- ijsblokjes
Zet de thee volgens het basisrecept en voeg de takjes munt en schijfjes citroen toe. Laat dit minimaal 8 uur meetrekken. Serveer met verse munt en ijsblokjes.
Aardbeien en munt ijsthee
- 2 zakjes rooibos thee
- 2 takjes munt + extra
- 50 gram aardbeien + extra
- ijsblokjes
Snijd de aardbeien in stukjes en stamp deze fijn in een grote kan. Zet de thee volgens het basisrecept en voeg toe aan de aardbeien. Roer goed door en laat met de munt 8 uur trekken. Serveer de volgende dag met eventueel extra aardbeien en munt.
Mango ijsthee
- 2 zakjes thee in mango smaak
- 50 gram bevroren mangoblokjes
Zet de thee volgens het basisrecept en voeg bij het serveren mangoblokjes uit de diepvries toe. Dit zijn ook meteen je ijsblokjes!
Tips bij het maken van ijsthee
- Je kunt in plaats van mangothee ook andere theesoorten proberen met ander diepvriesfruit, zoals bosbessen of frambozen.
- Wil je de ijsthee toch iets zoeter maken? Voeg dan wat honing toe aan het recept.
Geniet van je verkoelende drankje!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.