E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zomerse aardbeien tiramisu in een glaasje

Een heerlijk zomers dessert, deze lekkere aardbeien tiramisu!

Aardbeien in een glaasje

Aardbeien en tiramisu: het beste van 2 werelden in 1 klein glaasje. Of een groot glaasje, bij grote trek. Je maakt hem net iets anders dan de klassieke tiramisu. En omdat je hem in een glaasje maakt, kun je het recept makkelijk aanpassen naar het aantal gasten.

Let op! Voor het beste effect laat je de aardbeien tiramisu 2 uur in de koelkast staan.

Recept voor aardbeien tiramisu

Dit heb je nodig voor 4 personen 

  • 4 glazen (met een inhoud van 200-250 milliliter)
  • 250 gram verse aardbeien
  • 1 eetlepel suiker (voor de aardbeien)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 lange vingers (meer als je een groter glas wil maken)
  • 250 gram mascarpone
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: 2 eetlepels limoncello
  • Garnering: extra aardbeien, eventueel gehakte pistachenootjes

Zo maak je het

  • Snijd de aardbeien in stukjes en meng met de suiker en het citroensap (en eventueel de limoncello). Laat 10 minuten marineren.
  • Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille-extract.
  • Meng voorzichtig de mascarpone erdoor tot een gladde crème.
  • Breek de lange vingers in stukjes en verdeel een laagje over de bodem van elk glas.
  • Lepel wat gemarineerde aardbeien erover.
  • Voeg een laag mascarponecrème toe.
  • Herhaal dit (afhankelijk van je glaasje).
  • Top af met verse aardbeien en als je wilt gehakte pistachenootjes.
  • Zet minimaal 2 uur (of een nachtje) in de koelkast.

Gemarineerde aardbeien

Gemarineerde aardbeien smaken niet alleen fantastisch in deze tiramisu. Ze zijn ook ontzettend lekker bij een bolletje ijs, met kwark of in een salade. Dit is hoe je dat doet!

Aardbeien marineren

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.