E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Jacques

Maak kennis met Jacques

Jacques is heftruckchauffeur, maar in zijn vrije tijd bakt hij er lustig op los. Hij koopt nooit brood, maar bakt altijd zijn eigen brood. Dit doet hij op de ouderwetse manier: met meel van de molen en heel veel geduld. De bakgenen heeft hij van zijn moeder, er werd thuis altijd flink gebakken. Voor iedere verjaardag, feestdag of gewoon omdat het lekker was. Op zijn 15e begon Jacques als zaterdaghulp in de bakkerij, daar is zijn bakvuurtje aangewakkerd.

Jacques gebruikt nog geregeld recepten van zijn moeder, zowel voor het koken als voor het bakken. Jacques is getrouwd en vader van 2 kinderen. Zijn andere hobby’s zijn wandelen, vissen en fietsen, maar vooral lekker van het leven genieten.

Jacques moet in 2014, vlak voor de eindstreep, de baktent verlaten. Zijn strüdel, petit crème bitterkoekjes en koekhuisje zijn niet voldoende om de jury te kunnen overtuigen.

 

Heel Holland Bakt Nog een keer

In 2021 doet Jacques mee aan Heel Holland Bakt Nog een keer! Als je aan een ingestort koekhuisje denkt, dan denk je aan Jacques. Dat koekhuisje uit het tweede seizoen achtervolgt hem, 6 jaar later, nog steeds… Helaas moest hij toen in de halve finale naar huis. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten. Hij heeft veel gebakken en veel bijgeleerd. Jacques woont samen met zijn vrouw Anja en dochter in Wijchen. Zijn zoon is inmiddels het huis uit. Hij werkt nog steeds als heftruckchauffeur.

 

Weet je nog?

De immer vrolijke Jacques krijgt in 2015 de kans om zijn bakkunsten te tonen en de titel ‘Beste Kerstbakker van Nederland’ te winnen. Hij bakt als nooit tevoren. Helaas moet hij in de tweede aflevering toch naar huis, nadat zijn kerstkrans iets te bruin uit de oven komt.

Recepten van
Jacques