E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Joris

Maak kennis met Joris

Wat bakt Joris ervan?

Joris had er graag meer van gebakken, maar door de combinatie van pech en zijn gewaagde keuze om zelf marsepein te maken lukt het hem niet om de jury te overtuigen van zijn talent. Hij moet de baktent in week één verlaten.

 

Reactie van Joris

Joris gaat na de eerste aflevering naar huis. Zijn kokos rijstvlaai, kokoskransen en zijn Abraham konden de jury niet overtuigen.

Op maandag 7 september 2015 vertelt hij in het radioprogramma Wekker-Wakker! en op televisie in Tijd voor MAX over zijn ervaring.

 

Wie is Joris?

Joris werkt als anesthesioloog en heeft een druk bestaan. Hij maakt lange uren in de OK en heeft thuis ook zo zijn verantwoordelijkheden. Vorig jaar werd namelijk zijn dochtertje geboren. Ondanks deze drukte wil hij niets liever dan mee doen aan Heel Holland Bakt. Vorig jaar moest hij na de eerste auditieronde afhaken, maar nu zet hij er alles voor opzij.

Zijn interesse in het bakken heeft een vlucht genomen tijdens zijn studententijd. Hij noemt zichzelf een autodidact. Hij leest veel bakboeken, kijkt op internet en probeert veel recepten uit. Joris is gefascineerd door het bakproces en de chemische reactie bij het samenvoegen van ingrediënten.

Hij maakt het liefst taarten en volgde hiervoor diverse cursussen taartdecoratie. Hij vindt het leuk om allerlei ‘gadgets’ te kopen om zijn baksels naar een hoger niveau te tillen.

Recepten van
Joris