Terug

Amandeltulband

Rutger

Recept van
Rutger

Makkelijk
(34) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 100 gram blanke rozijnen
  • 100 gram rozijnen
  • 60 gram gedroogde abrikoos
  • 85 milliliter amaretto

Amandelspijs

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram gemalen amandelen
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 0.5 ei

Tulband

  • 200 gram roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 stuks citroenrasp
  • 0.25 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem
  • 11 gram bakpoeder
  • paneermeel
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Wel de blanke en donkere rozijnen en abrikozen een nacht in amaretto. Zorg ervoor dat de vruchten net onderstaan.
  • Wanneer u begint met bakken, verwarm de oven voor op 160°C.
  • Zeef de gewelde vruchten en vang de amaretto op.
  • Vet een tulbandvorm in met 10 gram roomboter (van de tulbandingrediënten) en bestrooi met paneermeel. Schud het teveel aan paneermeel weer uit de vorm.

Amandelspijs

  • Mix in een keukenmachine gemalen amandelen, suiker, citroenrasp en ei tot een soepel amandelspijs.

Tulband

  • Klop het amaretto-vocht samen met 250 gram van het amandelspijs met een mixer los.
  • Voeg 190 gram boter en witte basterdsuiker, vanille-extract, citroenrasp van 1 citroen en het zout toe aan het amaretto-spijsmengsel en klop het geheel romig (+/- 6 minuten).
  • Voeg één voor één de vier eieren toe en klop goed luchtig.
  • Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe aan het beslag en spatel dit er door.
  • Meng 2 eetlepels bloem door de afgegoten vruchten en spatel de vruchten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de tulband vorm en bak 70 minuten tot gaar. Controleer dit door een satéprikker er in te prikken en controleer of deze er schoon uitkomt.
  • Laat ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de tulband dan op een rooster.
  • Na het afkoelen met behulp van een theezeefje bestrooien met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.