Terug

Åppelcarré’s, Käneelslåkkn en Fråmbøsflūpje

Guido

Recept van
Guido

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram sterke bloem
  • 26 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 26 gram verse gist
  • 10 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 230 gram koud water
  • 10 gram zout
  • 200 gram koude roomboter

Äppelcarré

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram bruine suiker
  • 4 gram zout
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 mespuntje kardemom
  • 1 mespuntje koek-speculaaskruiden
  • 1 theelepel anijszaadpoeder
  • 1 limoen (sap)
  • 200 gram amandelspijs
  • 1 ei

Kaneelrollen

  • 70 gram pecannoten
  • 90 gram bruine suiker
  • 10 gram maple syrup
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek-speculaaskruiden
  • kaneelsuiker

Frambozenschuitjes

  • 375 gram melk
  • 40 gram suiker
  • 40 gram custard poeder
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 100 gram frambozen
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 gram suiker

Garnering

  • 50 gram abrikozenjam
  • 100 gram poedersuiker
  • water

Bereidingswijze

Deeg

  • Doe bloem, boter, gist, basterdsuiker, ei, water en zout in een mengkom en kneed tot een egaal deeg.
  • Laat 60 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de koude boter in blokjes.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een grote lap.
  • Verdeel de boterblokjes erover en vouw in drieën.
  • Laat weer 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Haal uit de koelkast, draai een kwartslag, rol uit en vouw opnieuw in drieën.
  • Herhaal dit proces nog twee keer.
  • Verdeel het deeg in drieën.
  • Laat rusten in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Äppelcarré

  • Schil de appel en peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Doe in een mengkom en voeg rozijnen, suiker, zout, rum en kruiden naar smaak toe. Meng goed door.
  • Besprenkel met limoensap.
  • Kneed amandelspijs los.
  • Rol het deeg uit tot een dunne vierkante lap.
  • Verdeel het spijs over de bodem.
  • Verdeel hier de vulling overheen.
  • Vouw dicht en druk de randen goed aan.
  • Kluts het ei en bestrijk het deeg hiermee.
  • Leg op een beklede bakplaat.
  • Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
  • Bak in 25 minuten krokant en bruin.
  • Laat afkoelen.
  • Snijd in stukken voor serveren.
  • Verhoog de oventemperatuur weer naar 200°C.

Kaneelrollen

  • Smelt boter en suiker samen in een pannetje.
  • Voeg vervolgens alle specerijen en maple syrup toe.
  • Rol de deegplak uit tot een lange rechthoekige lap.
  • Smeer de stroop over het deeg en rol strak op.
  • Snijd de rol in stukken.
  • Leg op een beklede bakplaat.
  • Bestrijk met ei en strooi kaneelsuiker eroverheen.
  • Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
  • Bak in 25 minuten bruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur weer naar 200°C.

Frambozenschuitjes

  • Rol het deeg uit en snijd er kleine vierkantjes uit.
  • Vorm de vierkantjes tot kleine schaaltjes.
  • Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
  • Verwarm overige melk, suiker en merg uit het vanillestokje in een pannetje op laag vuur.
  • Schenk wat hete melk bij het custardpapje. Klop even door.
  • Schenk vervolgens alles terug in de pan en laat even koken tot het indikt.
  • Voeg rum als laatste toe.
  • Schenk op een diep bord en laat afkoelen.
  • Klop de koude banketbakkersroom even door en doe in een spuitzak.
  • Spuit een toefje room in de schaaltjes.
  • Leg de schaaltjes op een beklede bakplaat.
  • Zet in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak in 25 minuten bruin.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  • Spuit nog een dopje room in de schaaltjes en decoreer met frambozen en wat suiker.

Garnering

  • Verwarm de abrikozenjam en abricoteer alle baksels.
  • Maak glazuur van poedersuiker en water. Doe in een spuitzakje met kleine spuitmond en decoreer de baksels hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.