E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Baisers

Zo licht als Franse kusjes, deze schuimgebakjes met slagroomvulling. De basis echter is van stevig Duits schuim. Een geslaagde Europese samenwerking.

Moeilijk
(40) reviews

Ingrediënten

Baisers

  • 300 gram suiker
  • 100 gram eiwit
  • 500 gram slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140°C.
  • Leg bakpapier, bakplaat en houten plank klaar.

Baisers

  • Maak een Duits schuim: doe suiker, eiwit en een paar druppels water in een hittebestendige kom en roer dit even.
  • Verwarm dit au bain-marie zodat de suiker smelt en een melkachtige substantie ontstaat.
  • Schenk het mengsel in de mengkom van de keukenmachine en klop met een garde op hoge snelheid tot wit, stevig schuim.
  • Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
  • Maak de houten plank nat en leg het bakpapier er op.
  • Spuit 10 halve bolletjes schuim op het bakpapier. Schuif het bakpapier op de bakplaat en bak het schuim in 30 minuten droog.
  • Klop ondertussen slagroom stijf en doe in een spuitzak.
  • Haal de schuimpjes uit de oven en haal, aan de platte kant, wat schuim uit de schuimpjes. Spuit hier de slagroomvulling in en plak twee schuimpjes aan elkaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.