Benodigdheden
- 2 Siliconen bakmatten
 - Steelpan
 - Deegroller
 - Bakplaat
 - Mallen van je bouwwerk
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Leg de siliconen bakmatten klaar en controleer of ze goed schoon zijn. Spray ze licht in met bakspray.
 
Nougatine
- Rooster de noten voor 20 minuten op 150 graden.
 - Breng de suiker, water en glucose aan de kook.
 - Bedek de pan met een deksel voor 5 minuten.
 - Zet daarna het vuur zachter en kook tot de karamel amberkleurig is.
 - Haal de pan van het vuur en meng de warme amandelen erdoor.
 - Voeg de boter toe en roer goed door tot een geheel.
 - Giet de massa op een siliconenmat en kneed met behulp van de mat door tot het mengsel ongeveer 35 graden is.
 - Rol de nougatine tussen de bakmatten uit tot de gewenste dikte.
 - Snijd de nougatine met behulp van mallen uit in de vormen die je graag wilt hebben.
 - Warm de nougatine eventueel op in de oven als hij te hard is geworden.
 - Laat goed afkoelen voordat je de vormen aan elkaar gaat plakken.
 
Opbouw van de nougatine
- Verwarm de isomalt tot 165 graden in een schone kleine koekenpan.
 - Gebruik de isomalt als lijm tussen je nougatine schotsen. Let op, isomalt wordt erg warm!
 - Bouw zo stukje voor stukje je nougatine bouwwerk in elkaar.
 
                        
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.