Terug

Basisrecept voor een Nougatine bouwwerk

Als je een bouwwerk van nougatine wilt maken, dan heb je een zeer stevig goedje nodig. Je kunt je taart er tot indrukwekkende hoogtes mee laten stijgen, maar je kunt er ook heerlijke taartbodems, mueslirepen of decoratieve schotsen van maken. Of het vermalen en gebruiken als decoratie, garnituur of smaakmaker. Met dit basisrecept kun je goed van start.

Expert
(5) reviews

Ingrediënten

Nougatine

  • 500 gram hazelnoten, amandelschaafsel of sesamzaad
  • 1000 gram suiker
  • 250 milliliter water
  • 250 gram glucose
  • 50 gram boter

Opbouw

  • 200 gram isomalt

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • 2 Siliconen bakmatten
  • Steelpan
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Mallen van je bouwwerk

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de siliconen bakmatten klaar en controleer of ze goed schoon zijn. Spray ze licht in met bakspray.

Nougatine

  • Rooster de noten voor 20 minuten op 150 graden.
  • Breng de suiker, water en glucose aan de kook.
  • Bedek de pan met een deksel voor 5 minuten.
  • Zet daarna het vuur zachter en kook tot de karamel amberkleurig is.
  • Haal de pan van het vuur en meng de warme amandelen erdoor.
  • Voeg de boter toe en roer goed door tot een geheel.
  • Giet de massa op een siliconenmat en kneed met behulp van de mat door tot het mengsel ongeveer 35 graden is.
  • Rol de nougatine tussen de bakmatten uit tot de gewenste dikte.
  • Snijd de nougatine met behulp van mallen uit in de vormen die je graag wilt hebben.
  • Warm de nougatine eventueel op in de oven als hij te hard is geworden.
  • Laat goed afkoelen voordat je de vormen aan elkaar gaat plakken.

Opbouw

  • Verwarm de isomalt tot 165 graden in een schone kleine koekenpan.
  • Gebruik de isomalt als lijm tussen je nougatine schotsen. Let op, isomalt wordt erg warm!
  • Bouw zo stukje voor stukje je nougatine bouwwerk in elkaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.