 Heb je ooit aan de combinatie van koffie en grapefruit gedacht? Nee? Dan is deze bavaroistaart echt de moeite waard om eens te proberen!
Heb je ooit aan de combinatie van koffie en grapefruit gedacht? Nee? Dan is deze bavaroistaart echt de moeite waard om eens te proberen!
Bakbenodigdheden
- Taartvorm met een diameter van 23 centimeter
- Sinaasappelpers
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Garde
- Acetaatfolie
- Steelpan
- Zeef
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de taartvorm in en bekleed het met bakpapier.
Banketbakkersroom
- Verwarm de melk, vanillemerg en de helft van het vanillestokje in een steelpan.
- Doe de slagroom, eidooiers en suiker in een kom en meng dit tot een egaal geheel.
- Voeg de maïzena toe aan de slagroom.
- Giet de warme melk bij de slagroom en meng dit goed door elkaar.
- Giet de room terug in de steelpan en kook dit tot er een dikkere structuur ontstaat.
- Laat de banketbakkersroom vervolgens afkoelen.
Sloffendeeg
- Meng de boter, suiker, ei, zout en limoenrasp in een kom tot een romig geheel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven de kom en meng dit kort door.
- Voeg de oploskoffie toe en kneed het sloffendeeg tot een bal.
- Bestuif het werkblad met een laagje bloem en rol het sloffendeeg uit tot een rechthoek.
- Pak het sloffendeeg in met vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verdeel het sloffendeeg over de taartvorm en spuit daarop een laagje banketbakkersroom.
- Bak de slof in 30 tot 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de sloffenbodem afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.
Aardbeiencompote
- Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze in een steelpan.
- Voeg het vanillemerg, water en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten op laag vuur doorkoken.
- Voeg de citroenrasp toe aan de steelpan en laat het mengsel afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.
Grapefruit bavarois
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Pers de grapefruits uit en giet het sap door een zeef.
- Doe de helft van het grapefruitsap in een steelpan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan het grapefruitsap en verwarm het geheel tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Voeg de andere helft van het grapefruitsap toe aan de steelpan en roer dit goed door.
- Doe in een andere kom de slagroom, grapfruitrasp en suiker en klop dit lobbig.
- Giet het steelpannetje leeg bij de slagroom, roer voorzichtig door en laat de bavarois volledig opstijven in de vriezer.
Gelei
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Verwarm het water, citroensap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe.
- Zet de gelei in de koelkast, laat het opstijven en roer het af en toe even door.
Opbouw van de bavaroistaart
- Smeer de aardbeiencompote over het sloffendeeg.
- Giet de grapefruit bavarois over de aardbeiencompote.
- Zet de slof in de koelkast en laat het opstijven.
- Leg de eetbare bloemen op de bavarois.
- Giet de doorzichtige gelei over de slof heen.
- Zet de bavaroistaart in de koelkast en laat het opstijven.
 
                         
                                         
                                     
                     
                     
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.