Terug

Broodpudding van brioche

Emma

Recept van
Emma

Brood
Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 50 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker

Bessencompote

  • 400 gram bessen
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram kristalsuiker
  • 0.5 theelepel kaneel (gemalen)
  • rasp van sinaasappels
  • citroensap

'Rauwe' custard en saus

  • 500 milliliter volle melk
  • 500 milliliter slagroom
  • 6 eidooiers
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 vanillestokjes

Broodbloemen

  • brioche brood
  • 50 gram suiker

Broodpudding

  • 500 gram brioche brood
  • 50 gram rietsuiker
  • aardbeien
  • 8 verse frambozen
  • 8 verse bramen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vet soufflévormpjes in met boter en bestuif met een laag kristalsuiker.

Bessencompote

  • U kunt verschillende soorten bessen gebruiken: blauwe bessen, bosbessen en/of bramen.
  • Doe de bessen in een pan.
  • Voeg, indien nodig, wat eetlepels water toe.
  • Voeg de suiker toe en laat koken totdat de compote wat ingedikt is.
  • Voeg de kaneel, rasp van 1-2 sinaasappels een een klein beetje citroensap toe en roer door.
  • Let op! De bessen moet niet volledig uit elkaar vallen.
  • Laat afkoelen.

‘Rauwe’ custard en saus

‘Rauwe’ custard

  • Mix 3 eidooiers met 50 gram suiker luchtig.
  • Meng 250 ml volle melk en 250 ml slagroom door elkaar en voeg het eimengsel toe.
  • Roer met een spatel om tot een geheel.
  • Zet weg tot gebruik.

De custard saus

  • Doe de 250 ml volle melk, 250 ml slagroom en 25 gram suiker in een pan en breng langzaam aan de kook.
  • Voeg de meng van de vanillestokjes toe.
  • Klop in een grote kom 3 eidooiers en 25 gram suiker met een handmixer tot het glad en romig is.
  • Zodra het zuivelmengsel bijna kook, giet 1/3 bij de eidooiers en klop goed door.
  • Schenk vervolgens alles terug in de pan en blijf roeren terwijl het langzaam opwarmt.
  • Kook op een zeer lage temperatuur en blijf roeren met een houten lepel totdat het mengsel aan de lepel blijft ‘plakken’.
  • Haal de pan van het vuur en zeef boven een schaal.
  • Bedek met huishoudfolie en laat afkoelen.

Broodbloemen

  • Snijd de brioche in dunne repen.
  • Rol ze uit met deegroller.
  • Rol de stukken in elkaar op tot een bloemvorm. Maak de onderkant eventueel een beetje nat zodat het blijft plakken.
  • Bak de bloemen op 150°C tot ze zijn opgedroogd.
  • Haal uit de oven en besprenkel met suiker.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 170°C.

Broodpudding

  • Snijd de brioche in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Snijd er met een uitsteekvorm ronde vormen ter grootte van de soufflévormpjes uit. Zorg ervoor dat u voor ieder bakje twee vormpjes heeft.
  • Leg op de bodem van de soufflévormpjes een briocherondje en druk er een kuiltje in.
  • Giet een beetje compote in het kuiltje.
  • Dek af met het tweede briocherondje en druk de zijkanten aan. De compote moet er niet aan de zijkant uitlopen.
  • Giet de rauwe custard op de brioche in de vormpjes.
  • Strooi wat rietsuiker over de custard en bak de puddinkjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Keer de soufflébakjes om op een mooi bord en tik de puddinkjes er uit.
  • Giet de warme custard over de puddinkjes.
  • Maak af met de overige bessencompote en decoreer met verse bessen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.