E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

DÄNSK DRØM

Alper

Recept van
Alper

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deense deeg

  • 750 gram patentbloem
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram zout
  • 15 gram gedroogde gist
  • 2 eieren
  • 375 milliliter melk
  • 80 gram zachte boter
  • 500 gram koude boter

De broodjes met opgeklopte vanille ricotta, frambozen en bosbessen

  • 1 ei
  • 0 cacao nibs
  • 250 gram ricotta
  • 6 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 150 gram bosbessen
  • 150 gram frambozen

De gevouwen vierkantjes met kokos-amandelpasta en mango

  • 2 mango’s
  • 150 gram amandelpoeder
  • 75 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels kokos
  • 2 eidooiers
  • 3 eetlepels melk

De koffiebroodjes met cranberries en paranoten

  • 500 gram volle melk
  • 80 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eidooiers
  • 50 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 150 gram cranberry’s
  • 100 gram fijn gehakte paranoten

Garnering

  • 0 gedroogde kokos
  • 0 cacao nibs
  • 0 suikersiroop

Bereidingswijze

Deense deeg

  • Doe bloem, suiker, zout, melk en gist in een grote kom en voeg vervolgens geklutste eieren toe.
  • Kneed tot een stevig deeg.
  • Voeg 80 gram boter toe en kneed tot een mooi glad en elastisch deegbal. Wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol uit tot een dunne rechthoek.
  • Boetseer 250 gram koude boter tot een tegel van ongeveer 15×15 centimeter en leg in het midden van de deeglap. Vouw het deeg over de boter.
  • Draai het deeg een kwartslag en rol uit in de lengte tot een dikte van ongeveer 7 millimeter.
  • Vouw het uitgerolde uit opnieuw op: vouw de onderste helft tot twee derde om en vouw vervolgens de bovenste helft over het midden tot aan de onderste omgevouwen helft.
  • Vouw het geheel nogmaals om zodat er 4 lagen ontstaan. Leg ongeveer 20 minuten koud.
  • Na koeling het deeg weer een kwartslag draaien en wederom uitrollen tot een laag van ongeveer 7 millimeter. Vouw op dezelfde manier in vier lagen.
  • Koel opnieuw 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in drie gelijke delen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

De broodjes met opgeklopte vanille ricotta, frambozen en bosbessen

  • Verdeel een deegbal in vier kleine balletjes en bol op.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met geklutst ei en strooi cacaonibs er over.
  • Bak ongeveer 15 minuten in de warme oven. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Meng ricotta, suiker en vanille en klop op.
  • Snijd de broodjes doormidden.
  • Bestrijk met ricottamengsel. Verdeel frambozen en bosbessen over het ricottamengsel. Dek af met de bovenkant van het broodje.

De gevouwen vierkantjes met kokos-amandelpasta en mango

  • Rol een derde deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd er 4 vierkantjes van 10×10 centimeter uit.
  • Snijd de mango in kleine schijfjes.
  • Meng amandelpoeder, poedersuiker, kokos, eidooier en melk goed door elkaar tot een pasta.
  • Schep op ieder vierkantje 2 eetlepels amandelpasta. Vouw het dicht door alle uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
  • Laat minimaal een uur rijzen.
  • Leg op ieder envelopje een schijfje mango en druk licht aan.
  • Leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten af.
  • Haal uit de oven en verdeel wat kokosschaafsel over het mangoplakje.
  • Laat afkoelen.

De koffiebroodjes met cranberries en paranoten

  • Breng in een pan 400 ml melk met suiker al roerend aan de kook. Zodra het kookt, haal de pan van het vuur en zet opzij.
  • Meng maïzena met resterende 100 ml koude melk en roer goed door. Voeg vervolgens eidooiers toe en klop goed door.
  • Schenk een beetje hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet daarna alles terug in de pan.
  • Zet de pan weer op een laag vuur en warm al roerende op. Laat het langzaam indikken.
  • Haal dan de pan van het vuur en voeg boter en vanille-extract toe. Klop met een garde tot een gladde banketbakkersroom.
  • Rol het laatste deel van het deeg uit tot een dunne rechthoek.
  • Bestrijk het deeg met banketbakkersroom en verdeel cranberries en paranoten er over.
  • Rol het deeg op tot een dikke sigaar. Leg 5 minuten in de vriezer.
  • Snijd vervolgens in plakjes van zo’n 2,5 centimeter dik.
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met een geklutst ei.
  • Zet de bakplaat in de warme oven en bak in zo’n 15 minuten mooi bruin.

Garnering

  • Met de ingrediënten kun je zelf het eindresultaat garneren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.