Terug

DÄNSK DRØM

Alper

Recept van
Alper

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deense deeg

  • 750 gram patentbloem
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram zout
  • 15 gram gedroogde gist
  • 2 eieren
  • 375 milliliter melk
  • 80 gram zachte boter
  • 500 gram koude boter

De broodjes met opgeklopte vanille ricotta, frambozen en bosbessen

  • 1 ei
  • 0 cacao nibs
  • 250 gram ricotta
  • 6 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 150 gram bosbessen
  • 150 gram frambozen

De gevouwen vierkantjes met kokos-amandelpasta en mango

  • 2 mango’s
  • 150 gram amandelpoeder
  • 75 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels kokos
  • 2 eidooiers
  • 3 eetlepels melk

De koffiebroodjes met cranberries en paranoten

  • 500 gram volle melk
  • 80 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eidooiers
  • 50 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 150 gram cranberry’s
  • 100 gram fijn gehakte paranoten

Garnering

  • 0 gedroogde kokos
  • 0 cacao nibs
  • 0 suikersiroop

Bereidingswijze

Deense deeg

  • Doe bloem, suiker, zout, melk en gist in een grote kom en voeg vervolgens geklutste eieren toe.
  • Kneed tot een stevig deeg.
  • Voeg 80 gram boter toe en kneed tot een mooi glad en elastisch deegbal. Wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol uit tot een dunne rechthoek.
  • Boetseer 250 gram koude boter tot een tegel van ongeveer 15×15 centimeter en leg in het midden van de deeglap. Vouw het deeg over de boter.
  • Draai het deeg een kwartslag en rol uit in de lengte tot een dikte van ongeveer 7 millimeter.
  • Vouw het uitgerolde uit opnieuw op: vouw de onderste helft tot twee derde om en vouw vervolgens de bovenste helft over het midden tot aan de onderste omgevouwen helft.
  • Vouw het geheel nogmaals om zodat er 4 lagen ontstaan. Leg ongeveer 20 minuten koud.
  • Na koeling het deeg weer een kwartslag draaien en wederom uitrollen tot een laag van ongeveer 7 millimeter. Vouw op dezelfde manier in vier lagen.
  • Koel opnieuw 20 minuten.
  • Verdeel het deeg in drie gelijke delen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

De broodjes met opgeklopte vanille ricotta, frambozen en bosbessen

  • Verdeel een deegbal in vier kleine balletjes en bol op.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met geklutst ei en strooi cacaonibs er over.
  • Bak ongeveer 15 minuten in de warme oven. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Meng ricotta, suiker en vanille en klop op.
  • Snijd de broodjes doormidden.
  • Bestrijk met ricottamengsel. Verdeel frambozen en bosbessen over het ricottamengsel. Dek af met de bovenkant van het broodje.

De gevouwen vierkantjes met kokos-amandelpasta en mango

  • Rol een derde deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd er 4 vierkantjes van 10×10 centimeter uit.
  • Snijd de mango in kleine schijfjes.
  • Meng amandelpoeder, poedersuiker, kokos, eidooier en melk goed door elkaar tot een pasta.
  • Schep op ieder vierkantje 2 eetlepels amandelpasta. Vouw het dicht door alle uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
  • Laat minimaal een uur rijzen.
  • Leg op ieder envelopje een schijfje mango en druk licht aan.
  • Leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten af.
  • Haal uit de oven en verdeel wat kokosschaafsel over het mangoplakje.
  • Laat afkoelen.

De koffiebroodjes met cranberries en paranoten

  • Breng in een pan 400 ml melk met suiker al roerend aan de kook. Zodra het kookt, haal de pan van het vuur en zet opzij.
  • Meng maïzena met resterende 100 ml koude melk en roer goed door. Voeg vervolgens eidooiers toe en klop goed door.
  • Schenk een beetje hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet daarna alles terug in de pan.
  • Zet de pan weer op een laag vuur en warm al roerende op. Laat het langzaam indikken.
  • Haal dan de pan van het vuur en voeg boter en vanille-extract toe. Klop met een garde tot een gladde banketbakkersroom.
  • Rol het laatste deel van het deeg uit tot een dunne rechthoek.
  • Bestrijk het deeg met banketbakkersroom en verdeel cranberries en paranoten er over.
  • Rol het deeg op tot een dikke sigaar. Leg 5 minuten in de vriezer.
  • Snijd vervolgens in plakjes van zo’n 2,5 centimeter dik.
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met een geklutst ei.
  • Zet de bakplaat in de warme oven en bak in zo’n 15 minuten mooi bruin.

Garnering

  • Met de ingrediënten kun je zelf het eindresultaat garneren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.