Terug

Donkere pistache amandel chocolade taart met een hint van sinaasappel en kokos

Emma

Recept van
Emma

Taart
Makkelijk
(11) reviews

Ingrediënten

Choco almond cake

  • 400 gram donkere chocolade
  • 360 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram blanke amandelen
  • 50 gram gedroogde kokos
  • 10 eieren
  • theelepel Grand Marnier

Chocolade ganache

  • 116 gram slagroom
  • 300 gram donkere chocolade
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • scheutje Grand Marnier
  • 1 sinaasappel (rasp)

Mascarponevulling

  • 250 gram pistachenoten
  • 500 gram mascarpone
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 166 gram roomboter
  •  scheutje Grand Marnier

Pistache bonbon

  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 eiwit
  • 200 gram pistachenoten
  • 300 gram pure chocolade
  • 75 gram pistachepoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg 3 springvormen van 19 centimeter klaar.

Choco almond cake

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.
  • Klop de boter en suiker goed door elkaar.
  • Hak de amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Split de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten helemaal ‘schoon’ zijn.
  • Voeg amandelmeel, eidooiers, kokos en gesmolten chocolade toe aan het botermengsel.
  • Mix tot een egaal geheel.
  • Klop het eiwit stijf is en vouw door het beslag.
  • Verdeel het beslag in de drie springvormen.
  • Bak de cakes 35 minuten in de warme oven.
  • Dep de cake met Grand Marnier.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Chocolade ganache

  • Verwarm de slagroom en suiker in een pannetje op laag vuur.
  • Smelt chocolade en boter au bien-marie.
  • Schenk alles bij elkaar in een kom, voeg de likeur en sinaasappelrasp toe en mix goed door elkaar en tot het dikker begint te worden.
  • Laat afkoelen.

Mascarponevulling

  • Hak de pistachenoten grof.
  • Mix mascarpone met suiker goed door elkaar.
  • Doe de boter er bij en mix tot een gladde crème.
  • Voeg de pistachenoten toe en meng goed door.
  • Breng op smaak met een scheutje Grand Marnier.
  • Zet koud weg.

Pistache bonbon

  • Mix de suiker en boter luchtig.
  • Klop het eiwit even door en schenk bij het botermengsel. Meng goed door.
  • Hak de pistachenoten fijn en roer door het botermengsel.
  • Rol het mengsel in kleine balletjes.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Rol de pistachebonbons door de chocolade en vervolgens het pistachepoeder.
  • Laat opstijven.

Samenstellen

  • Leg een cake op een serveerschaal.
  • Spuit hier een laag mascarponevulling over en dek af met de tweede cake.
  • Spuit hier een laag chocholadeganache over en dek af met de derde cake.
  • Bedek de bovenkant van de taart met een dun laagje ganache.
  • Decoreer de rand van de taart, en de rand van de chocoladevulling met pistachepoeder.
  • Leg de bonbons bovenop en langs de rand van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.