Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Leg spuitzakken klaar.
 
Choux
- Doe water, melk, suiker en zout in een pannetje breng aan de kook.
 - Haal de pan van het vuur en roer de bloem er door.
 - Zet de pan terug op het vuur en roer door terwijl het beslag onder in de pan 75°C wordt. Dit duurt maar 2 minuten.
 - Stort het beslag in de mixer en mix op de laagste stand in 2 minuten tot 60°C.
 - Klop eieren los en voeg de helft toe aan het beslag. Klop goed door.
 - Klop vervolgens de overige eieren er door tot een mooi beslag.
 - Doe het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
 - Spuit banen van 13 centimeter lang en 2,5 centimeter breed op de bakplaat.
 - Bestuif met poedersuiker.
 - Bak 40 minuten in de warme oven tot iets bruiner dan goudbruin.
 - Haal uit de oven en maak met gekartelde spuitmond 2 gaatjes in de bodem en laat daarna afkoelen.
 
Banketbakkersroom
- Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit.
 - Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
 - Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur.
 - Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.
 - Schenk dan alle melk er bij, roer door en schenk alles terug in de pan.
 - Laat op laag vuur even koken.
 - Schenk 3/4 op een schaal en laat afkoelen.
 - Gooi bij de resterende warme ¼ banketbakkersroom de pure chocola. Laat smelten en roer goed door. Laat afkoelen.
 - Klop slagroom lobbig.
 - Meng afgekoelde ¾ banketbakkersroom door de slagroom.
 - Verdeel de Zwitserse room in 4 delen van 150 gram.
 - Snijd de appel in kleine blokjes.
 - Maak de aardbeien schoon en snijd fijn.
 - Laat suiker karamelliseren en meng pecannoten de karamel. Laat afkoelen en hak vervolgens in stukjes.
 - Breng 1 deel op smaak met appelstukjes en kaneel.
 - Breng 1 deel op smaak met stukjes gekaramelliseerde pecannoten.
 - Breng 1 deel op smaak met stukjes aardbei.
 
Harde wener
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een egaal deeg.
 - Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
 - Rol dun uit en bak in 10-15 minuten bruin in de warme oven.
 
Tiramisu-eclair
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
 - Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
 - Verhit de overige melk, suiker, koffie en Baileys
 - Schenk een klein beetje van het hete melk-mengsel bij het custardmengsel. Klop goed door.
 - Giet alle hete melk bij het papje, roer door en schenk vervolgens alles terug in de pan.
 - Laat op laag vuur even koken en indikken.
 - Stort de banketbakkersroom op een schaal en laat afkoelen.
 - Klop opnieuw op en doe in een spuitzak.
 - Vul de eclairs via de gaatjes.
 - Laat chocolade tempereren. Doop de eclairs er in.
 - Garneer met mokkaboontjes en met cacaopoeder.
 
Appeltaart-eclairs
- Doe de appelvulling in een spuitzak.
 - Vul de eclairs via de gaatjes.
 - Verkruimel de harde wener.
 - Maar glazuur van poedersuiker en eiwit en doe in een spuitzak.
 - Spuit de glazuur op de eclairs.
 - Garneer met harde wenerkruimels.
 
Lemon merengue pie-eclairs
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
 - Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
 - Verhit de overige melk, citroensap, vanillemerg- en stokje en 125 gram suiker in een pannetje op laag vuur.
 - Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.
 - Voeg alle hete melk toe, roer door en schenk alles terug in de pan.
 - Laat op laag vuur even koken en indikken.
 - Stort op een schaal en laat afkoelen.
 - Klop dan opnieuw op en doe in een spuitzak.
 - Vul de eclairs via de gaatjes.
 - Maak suikersiroop van suiker en water.
 - Klop eiwitten schuimig en wit.
 - Schenk vervolgens al kloppend suikersiroop bij de eiwitten en klop tot stijve pieken en het mengsel op kamertemperatuur is.
 - Doe in een spuitzak.
 - Spuit de meringue-glazuur op de eclairs.
 - Smelt de citroensnoepjes.
 - Verkruimel wat harde wener en meng met gesmolten citroensnoepjes.
 - Garneer de eclairs hiermee.
 
Chocolade framboos-eclairs
- Pak de chocolade-room er bij.
 - Snijd de frambozen klein en meng door de room.
 - Vul de eclairs via de gaatjes.
 - Tempereer de chocolade en maak er rechthoekjes ter grootte van de eclairs.
 - Garneer met gevriesdroogde frambozenstukjes en chocolade.
 
Gezouten karamel met pecan
- Pak de room met gekarameliseerde pecannoten er bij.
 - Vul de eclairs via de gaatjes.
 - Doe de dulce de leche in een cornetje en spuit over de eclairs.
 - Laat suiker karamelliseren.
 - Hak de pecannoten grof en meng door de karamel.
 - Garneer de eclairs met gekaramelliseerde pecannoten.
 
Eton mess
- Pak de banketbakkersroom met aardbeien er bij.
 - Vul de eclairs via de gaatjes.
 - Verwarm de oven voor op 95°C.
 - Klop eiwit en 150 gram poedersuiker op tot stevige witte pieken.
 - Spuit kleine dopjes meringue op een beklede bakplaat en bak in 45 minuten droog.
 - Laat 3 aardbeien over voor garnering. Snijd overige aardbeien in stukjes en laat even koken tot zacht.
 - Pureer aardbeien en zeef.
 - Maak glazuur van aardbeienpuree en overige poedersuiker.
 - Doe in een spuitzakje en spuit over de eclairs.
 - Garneer met meringuedopjes en stukjes aardbei.
 
                        
                                        
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.