Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
 - Spuitzakken
 - Spuitmondje rond ø 1 centimeter
 - Spuitmondje rozet
 - handmixer
 - staafmixer
 - paletmes
 - Glaceermes
 - Springvormen van ø 20, ø 15 en ø 10 centimeter
 - Acetaatfolie vellen
 - thermometer
 - Siliconen bakvorm halve bollen van ø 3 centimeter
 - kwastje
 - tableerplaat
 - taartdowels
 - taartkartons ø 20, ø 15 en ø 10 centimeter
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Week de gelatine in koud water.
 - Vet de springvormen van ø 20, ø 15 en ø 10 centimeter in en bekleed met bakpapier.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Leg spuitzakken klaar.
 - Leg 1 spuitzak met gekarteld spuitmondje klaar.
 
Biscuit
- Splits de eieren.
 - Klop het eiwit stijf.
 - Voeg in delen de suiker toe.
 - Zeef de bloem, zout, maïzena en custardpoeder.
 - Rasp de citroen.
 - Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe aan het opgeklopte eiwit. Klop op lage stand en niet te lang.
 - Spatel het bloemmengsel en de citroenrasp door het eimengsel.
 - Verdeel het beslag over de 3 springvormen.
 - Bak in 30 tot 40 minuten gaar.
 - Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.
 - Verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.
 - Snijd alle cakes voor gebruik tweemaal horizontaal door.
 - Trempeer de bovenste 2 lagen.
 
Trempeersiroop
- Breng het water en de kristalsuiker aan de kook.
 - Laat 1 minuut doorkoken.
 - Haal van het vuur en voeg de marasquin toe.
 - Laat afkoelen voor gebruik.
 
Bramenmousse
- Verwarm de bramen met de honing.
 - Pureer met de staafmixer.
 - Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
 - Laat een beetje afkoelen
 - Roer de kwark los.
 - Voeg beetje bij beetje de gepureerde bramen toe.
 - Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel deze in delen door de mousse.
 - Zet koel tot gebruik.
 - Doe voor gebruik in een spuitzak.
 
Zwitserse room
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
 - Breng 450 milliliter melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
 - Mix de overige melk met 100 gram suiker, de eidooiers en gezeefde maizena en custardpoeder.
 - Giet de warme melk bij het eimengsel en roer door.
 - Giet alles terug in de pan.
 - Breng al roerend aan de kook.
 - Laat 3 minuten zachtjes doorkoken.
 - Giet in een platte schaal, bedek met folie en laat afkoelen.
 - Klop de slagroom met 30 gram suiker stijf.
 - Klop de afgekoelde banketbakkersroom los.
 - Smelt de uitgeknepen gelatine.
 - Giet al roerend bij de banketbakkersroom.
 - Spatel 1/3e van de slagroom door de banketbakkersroom.
 - Spatel de rest van de slagroom erdoor.
 - Doe in een spuitzak en laat iets opstijven in de koelkast.
 - Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
 - Bestuif met beetje poedersuiker.
 
Vanille en aardbeien botercrème
- Breng de diepvries aardbeien met 15 gram suiker en het citroensap aan de kook.
 - Laat 5 minuten zachtjes koken.
 - Pureer de aardbeien, druk door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 - Verwarm het eiwit met de overige suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
 - Haal van de au bain-marie en mix met het zout in ongeveer 10 minuten stijf tot kamertemperatuur.
 - Voeg klontje voor klontje de roomboter toe.
 - Laat de crème luchtig draaien, minimaal 10 minuten.
 - Schep 1/3e deel apart en voeg het vanille-extract toe.
 - Voeg in delen het afgekoelde aardbeien mengsel toe aan de overige creme.
 - Laat even draaien tot een mooie crème.
 
Chocolade decoratie
- Smelt 50 gram ruby chocolade au bain-marie, niet warmer dan 45 graden.
 - Laat afkoelen tot 41 graden.
 - Voeg de overige 25 gram ruby chocolade toe.
 - Roer goed door tot alle chocolade is gesmolten. Gebruik eventueel een staafmixer.
 - Laat afkoelen tot 28,5 – 29 graden voor gebruik.
 - Doe in een spuitzakje.
 - Leg een stuk acetaatfolie klaar op een tableerplaat of een vel bakpapier.
 - Maak een krullenpatroon met ruby chocolade en laat iets uitharden.
 - Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie, niet warmer dan 43 – 45 graden.
 - Laat afkoelen tot 41 graden.
 - Voeg de overige 100 gram witte chocolade toe.
 - Roer goed door tot alle chocolade is gesmolten. Gebruik eventueel een staafmixer.
 - Laat afkoelen tot 28,5 – 29 graden voor gebruik.
 - Giet een deel over het patroon met ruby chocolade.
 - Strijk glad uit met een glaceermes.
 - Laat uitharden in de koelkast.
 - Neem een siliconen vorm met kleine halve bolletjes en breng hierin een laagje witte chocolade aan.
 - Laat ondersteboven uitlekken boven bakpapier.
 - Laat iets uitharden en vul de bolletjes met gepofte quinoa gemixt met een beetje zout.
 - Breng nog een laagje witte chocolade aan.
 - Strijk de randen netjes af met een glaceermesje.
 - Laat uitharden in de koeling.
 - Haal uit de vorm als ze goed zijn uitgehard en bestrijk de bolletjes met wat goudpoeder en roze glitterpoeder.
 
Meringue schuimpjes
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden.
 - Maak een kom vetvrij met citroensap.
 - Klop het eiwit stijf.
 - Voeg de fijne kristalsuiker in delen toe.
 - Pak de spuitzak met gekarteld spuitmondje.
 - Breng aan de binnenzijde met een kwastje of satéprikker een paar druppels roze kleurstof aan. Trek een streep van het spuitmondje tot halverwege de spuitzak.
 - Doe het opgeklopte eiwit in de spuitzak.
 - Spuit mooie toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
 - Bak de schuimpjes ongeveer een half uur op 90 tot 100 graden.
 - Laat afkoelen.
 
Opbouw
Taart van ø 20 centimeter:
- Leg de biscuitbodem op een taartkarton.
 - Spuit een dijkje vanille botercrème op de buitenste rand.
 - Vul het midden met Zwitserse room.
 - Verdeel een laagje aardbeien over de Zwitserse room.
 - Leg de volgende biscuitlaag erop.
 - Spuit weer een dijkje vanille botercrème.
 - Vul het midden met bramenmousse.
 - Leg de laatste laag biscuit erop.
 - Smeer de cake af met een laagje aardbeiencrème.
 - Zet in de vriezer om op te stijven.
 
Taart van ø 15 centimeter:
- Leg de biscuitbodem op een taartkarton.
 - Herhaal de stappen zoals bij de ø 20 centimeter taart.
 - Strijk deze taart af met de vanille botercrème.
 - Zet in vriezer om op te stijven.
 
Taart van ø 10 centimeter:
- Leg de bodem op een taartkarton.
 - Herhaal de stappen zoals bij de taart van ø 20 centimeter.
 - Zet in vriezer om op te stijven.
 
Decoratie
- Breek schotsen van de witte chocolade met rubypatroon.
 - Verdeel resterende aardbeien botercrème en vanille botercrème in meerdere spuitzak met verschillende spuitmondjes.
 - Breng taartdowels aan in de grootste en middelgrote taarten.
 - Stapel de taarten op elkaar.
 - Breng bovenop de taart grote chocoladeschotsen en toeven botercrème aan.
 - Decoreer de taart met bolletjes, toeven, schotsen, meringues, sprinkles en wat bramen met goudpoeder.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.