E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kokostelijk lekker

Deze breuklijntaart heeft een basis van chocoladecake en is opgevuld met een botercrème en kokosrasp. De fault line is opgevuld met heerlijke kokosbiscuitjes.

Tracy

Recept van
Tracy

Taart
Cake
(0) reviews

Ingrediënten

Kokosbiscuitjes

  • 125 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 7 eieren
  • 175 gram bloem
  • 75 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel bakpoeder

Chocoladecake

  • 375 gram bloem 60 gram ongezoet cacaopoeder (natuurlijk, geen Dutch processed)

  • 400 gram kristalsuiker

  • 2 theelepels baking soda

  • 1 theelepel zout

  • 480 milliliter warme koffie

  • 2 eetlepels witte azijn

  • 1 eetlepel vanille-extract

  • 140 milliliter lichte olijfolie

Botercrème

  • 7 eieren (eiwitten)
  • 1/4e theelepel zout
  • 267 gram kristalsuiker
  • 500 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract

Garnering

  • Blauwe kleurstof
  • 75 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

Deze taart wordt gecomplimenteerd op zijn uiterlijk. “Hij ziet er heel mooi en strak uit” zegt Janny. Robèrt is vooral verrast door de kokoskoekjes die erg goed in de smaak vallen bij hem.  

Bakbenodigdheden 

  • 2 ronde springvorm
  • Staande mixer met toebehoren
  • Thermometer
  • Bakpapier
  • Huishoudfolie
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Kokosbiscuitjes 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig geheel.
  • Voeg daarna de eieren toe en meng kort door.
  • Voeg dan de bloem, kokos en bakpoeder toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte en steek er koekjes uit.
  • Bak voor ongeveer 12 minuten.
  • Laat de koekjes daarna volledig afkoelen.

Chocoladecake 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet twee ronde springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de bloem, het cacaopoeder, de suiker, de bakingsoda en het zout in een grote kom tot er geen klontjes meer zijn.
  • Meng in een andere kom de warme koffie, het azijn, het vanille-extract en de olie.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en klop kort door tot het beslag gemengd is.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen.
  • Bak voor ongeveer 35 minuten.
  • Laat de cakes 15 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit, zodat ze volledig kunnen afkoelen op een rooster.

Botercrème

  • Klop de eiwitten en het zout schuimig.
  • Voeg langzaam 1/3 van de suiker toe terwijl je blijft kloppen, tot er zachte pieken ontstaan.
  • Doe de resterende suiker en 70 milliliter in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur.
  • Roer tot de suiker volledig is opgelost en de siroop helder is.
  • Verhoog het vuur naar middelhoog en verwarm tot de siroop een temperatuur van 113-116 graden bereikt.
  • Giet de suikersiroop langzaam in een dun straaltje bij de opgeklopte meringue.
  • Blijf mixen tot de meringue is afgekoeld tot kamertemperatuur.
  • Vervang de garde tot de platte menghaak en voeg lepel voor lepel de boter toe terwijl de mixer draait.
  • Voeg nu het zout en de vanille toe.
  • Klop door tot de boter volledig is opgenomen en crème zijdezacht is.

Opbouw van de taart

  • Snijd de cakes horizontaal doormidden.
  • Leg de onderste laag op een plateau en smeer er een laag botercrème op.
  • Strooi eventueel nog wat geraspte kokos over de vulling.
  • Plaats de volgende laag cake netjes op de vulling en herhaal deze stap bij alle lagen cake.
  • Breng een dun laagje botercrème aan over de hele cake, om de kruimels vast te zetten.
  • Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Smeer de zijkanten van de cake strak af met botercrème en laat het middenstuk iets dunner, dit wordt straks de fault line.
  • Snijd de kokosbiscuitjes doormidden en plak ze met een dun laagje crème tegen de fault line.
  • Kleur een deel van de botercrème met de blauwe kleurstof. Laat het andere deel wit.
  • Leg een stuk huishoudfolie klaar op de werkbank.
  • Maak daarop twee stroken botercrème, een witte en een blauwe.
  • Rol dit strak op en plaats in de spuitzak, zo krijg je twee kleuren bij het opspuiten.
  • Spuit hier nu mooie roosjes van bovenop te taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.